September 25, 2020

Van Magento 1 naar BigCommerce

Magento 1 is end of life waardoor de overstap naar een ander platform bittere noodzaak is. Dat is natuurlijk vervelend maar biedt ook de kans om te ontdekken wat de voordelen van een Open Saas e-commerce oplossing zijn. BigCommerce biedt hiervoor naar onze mening de beste oplossing. Wij komen graag met u hierover in contact.

Waarom overstappen?

Adobe stopt met het doorontwikkelen van Magento 1. Dit betekent dat de veiligheid van je webwinkel maar ook van de gegevens van je klanten op het spel staan. Updates, correct werking van je webwinkel, snelheid en flexibiliteit worden na juni met de dag minder.

Migreer in 4 weken. Zonder hoge kosten.

Met de handige apps van BigCommerce migreer je eenvoudig, snel en zonder hoge kosten alle content vanuit je Magento 1 store naar BigCommerce. Focus op je converterende onderdelen.

Wat zijn de voordelen van BigCommerce
tegenover Magento 1?

Een aantal voordelen van BigCommerce tegenover Magento opgesomd;
 • BigCommerce is door zijn Open SaaS platform makkelijk te customizen
 • Makkelijke en snelle integratie doormiddel van API’s en Apps.
 • Betrouwbaar platform met een hoge uptime
 • Makkelijk om te updaten
 • Lage onderhoudskosten
 • Makkelijk op te schalen
 • Snelle ‘’Time to Market’’
 • Lage TCO
 • Hoge ROI
 • Overstappen van Magento 1 naar BigCommerce

  Vanaf 1 juni 2020 krijgt Magento 1 geen (beveiligings)updates meer vanuit Magento an Adobe Company. Dat betekent niet alleen dat het platform geen nieuwe functionaliteiten meer toegevoegd krijgt, maar nog veel belangrijker, de veiligheid van je shop én je klanten komen in het geding. Ondanks het feit dat Magento haar aandacht al sinds 2014 vrijwel uitsluitend op Magento 2 richt, zijn er nog steeds veel shops die op Magento 1 draaien. Overstappen is dus bittere noodzaak, maar het is ook een kans.

  Waarom zou je moeten overstappen?

  Zoals hierboven al vermeld stopt het onderhoudt en de doorontwikkeling van Magento 1. Niet alleen Magento stopt met door ontwikkelen maar ook alle partners die hiermee gemoeid zijn, denk bijvoorbeeld aan de payment providers (PSP’s) zoals Mollie/ Multisafepay/ Pay.nl en Adyen, mailing tools zoals Mailchimp, bedrijven als Amasty die een legio aan modules hebben gebouwd voor Magento 1 en zo nog veel meer. Verder is het risico dat je webwinkel trager wordt wat niet alleen een vervelende consumenten ervaring geeft maar ook de noteringen bij Google negatief beïnvloedt omdat niet meer voldoende wordt voldaan aan de eisen van paginasnelheid.. Kortom, je webshop wordt onbruikbaar, niet veilig en traag waardoor je omzet en klanten gaat verliezen en niemand wil omzet en klanten verliezen!

  Waar moet je aan denken bij het overstappen?

  Er zijn een aantal zaken waar je goed om moet denken bij het kiezen en overstappen naar een nieuw platform:
  1. Wishlist

  Stel eerst een wensenlijst samen met functionaliteiten die voor jouw business cruciaal zijn om te kunnen verkopen via jouw webshop.

  2. Selecteer juiste BigCommerce pakket

  Ga aan de hand van je functionaliteitenlijst kijken welk pakket voldoet aan jouw eisen.

  3. Bekijk welke integraties je gebruikt

  Breng in kaart met welke externe systemen je Magento 1 webshop is gekoppeld, denk hierbij aan ERP, CRM, PIM en kassasystemen

  4. Maak een SEO-migratie plan

  Een SEO-migratie plan is cruciaal voor je business. Doe je dit niet dan kun je ervan uit gaan dat de organische zoekresultaten van jouw site een drop gaan krijgen binnen Google.

  5. Maak een data-migratie plan

  Maak een plan waarmee je in kaart brengt hoe je op de juiste manier al je klantgegevens, orderhistorie, voorraden en productinformatie van Magento 1 naar het nieuwe platform gaat migreren.

  6. Bepaal de rolverdeling

  Stel samen met je ontwikkelpartner een goede en duidelijke rolverdeling op. Schrijf op wie waar verantwoordelijk voor is zodat hierover geen onduidelijkheden ontstaan.

  7. Schrijf een Faseplan en een Roadmap

  Samen met je ontwikkelpartner is het belangrijk om een Faseplan en een Roadmap te schrijven. Hiermee creeer je een duidelijk scope waarnaar je toe kan werken.

  Waarom kiezen voor Thesio en BigCommerce?

  Laten we starten met ”Niks moet, alles mag”. Bij Thesio gaan we uit van onze eigen krachten, kunde en ervaring die we in de afgelopen 12 jaar hebben opgedaan. Wij geloven in een goede en gezonde samenwerking tussen klant en aannemer. Communicatie is het belangrijkste in het hele proces gevolgd door een gezonde dosis vertrouwen, humor en een hele hoop ‘’Niet lullen maar poetsen’’ mentaliteit. Bij Thesio willen wij onze klanten van A tot Z ontzorgen. Van het opstellen van complete migratie plannen, cruciale strategische pijlers, het creëren van je online imago en het zetten van die welbekende stip op de horizon. Bij Thesio moet je het gevoel hebben dat je niet verder hoeft te zoeken. Thesio staat ook voor;

  THE Search Is Over…

  Thesio heeft ervoor gekozen om samen met BigCommerce de markt te gaan betreden. Na een lang onderzoek naar het juiste platform kwam BigCommerce als winnaar uit de bus. De stack waarop het platform van BigCommerce is gebouwd voldoet aan alle wensen en eisen van de developers van Thesio. Niet alleen is het een SaaS (Software as a Service) platform geschikt voor het MKB+ maar het is ook nog eens een, zoals zij het zelf hebben genoemd, Open SaaS platform. BigCommerce combineert het beste van twee werelden, namelijk die van Open Source en SaaS. Daar waar BigCommerce de veiligheid, PCI-compliance, hosting en doorontwikkeling van het platform binnen de ‘’Blackbox’’ van het SaaSmodel houdt geeft het de agencies de gelegenheid om via het ‘’Open model’’ ertegenaan te bouwen wat ze willen.

  Verder heeft BigCommerce een snelle ‘’Time to Market’’, gemiddeld 58 dagen. BigCommerce heeft daarnaast ook nog eens tools/ Apps ontwikkeld die ervoor zorgen dat jij je belangrijkste data van je Magento 1 webshop makkelijk kunt migreren naar je nieuwe BigCommerce webshop. Zie hier een voorbeeld: Support met migreren & gebruik deze app.

  Overige blogs en cases.

  Ben je benieuwd waar we zoal mee bezig zijn? Je leest het in onze blogs en cases.