Scrumban bij Thesio

4
min
leestijd
Redmer de Vries
CCO

In het kort:

  • Het artikel benadrukt de waarde van Scrumban voor Thesio, een hybride benadering die flexibiliteit biedt in softwareontwikkeling.
  • Scrumban stelt Thesio in staat om snel te reageren op veranderende behoeften, terwijl het toch een gestructureerd raamwerk biedt voor planning en samenwerking.
  • Het artikel beschrijft hoe Scrumban een brug vormt tussen interne ontwikkelingsprocessen en de behoeften van opdrachtgevers, waarbij flexibele rituelen, gezamenlijk eigenaarschap en continu leren en verbeteren centraal staan.

Het beste van twee werelden met Scrumban bij Thesio

In het constant evoluerende landschap van softwareontwikkeling is flexibiliteit de sleutel tot succes. Bij Thesio hebben we ontdekt dat de hybride aanpak van Scrumban ons de mogelijkheid biedt om het beste van Scrum en Kanban te benutten. In deze blog verkennen we hoe ons Scrumban-proces niet alleen intern efficiëntie bevordert, maar ook naadloos samenwerkt met onze opdrachtgevers om gezamenlijke doelen te bereiken.

"Met Scrumban bij Thesio hebben we een harmonieus samenspel gecreëerd waarin gestructureerde planning en continue optimalisatie elkaar aanvullen."

Scrumban bij Thesio: Een overzicht

Scrumban combineert de gestructureerde planning en rituelen van Scrum met de continue workflow-optimalisatie van Kanban. Dit hybride model biedt ons de wendbaarheid om snel te reageren op veranderende behoeften, terwijl het ook een raamwerk biedt voor georganiseerde planning en samenwerking.

Samenwerking met opdrachtgevers

Bij Thesio geloven we in de kracht van samenwerking met onze opdrachtgevers. Het Scrumban-proces fungeert als een brug tussen onze interne ontwikkelingsprocessen en de behoeften van de opdrachtgever. We nodigen onze opdrachtgevers uit om actief deel te nemen aan het proces, waardoor er een gezamenlijke inspanning ontstaat om optimale resultaten te behalen.

Flexibele Rituelen

Een van de voordelen van Scrumban is de flexibiliteit in het toepassen van rituelen. Bij Thesio passen we de frequentie en de diepgang van de sprint planning, review en retrospectief aan op basis van de wensen van onze opdrachtgevers. Dit zorgt voor een naadloze integratie van onze processen met de agenda's en prioriteiten van de opdrachtgever.

Gezamenlijk eigenaarschap: De gedeelde rol van Product Owner

In het Scrumban-proces bij Thesio wordt de rol van Product Owner gezamenlijk ingevuld. Terwijl onze opdrachtgevers een directe betrokkenheid behouden bij het project, fungeert Thesio als een facilitator die de visie vertaalt naar concrete ontwikkelingsstappen. Deze gedeelde verantwoordelijkheid bevordert een gevoel van eigenaarschap en versterkt de samenwerking.

Continu leren en verbeteren

Met Scrumban leggen we bij Thesio een sterke nadruk op continu leren en verbeteren. De Kanban-elementen van het proces stellen ons in staat om snel in te spelen op feedback en prioriteiten aan te passen op basis van veranderende omstandigheden. Deze flexibiliteit is van onschatbare waarde in de samenwerking met opdrachtgevers, waar behoeften vaak evolueren gedurende het ontwikkelingsproces.

Conclusie: Harmonieus samenspel voor optimaal succes

In de wereld van softwareontwikkeling is het vinden van de juiste balans tussen structuur en flexibiliteit essentieel. Met Scrumban bij Thesio hebben we een harmonieus samenspel gecreëerd waarin gestructureerde planning en continue optimalisatie elkaar aanvullen. Door onze opdrachtgevers actief te betrekken en een gezamenlijke verantwoordelijkheid te delen, streven we naar maximale efficiëntie en waarde in elke ontwikkelingsfase. Het is deze synergie die ons in staat stelt om niet alleen projecten te voltooien, maar ook succesvolle en duurzame samenwerkingsverbanden te smeden met onze gewaardeerde opdrachtgevers.

Samen effectief ontwikkelen?

Verken een samenwerking waarbij wij echt in co-development gaan ontwikkelen.