Figma voor design centric software oplossingen

3
min
leestijd
Jurgen Dingemans
CEO

In het kort:

  • Het artikel belicht de rol van Figma als essentieel ontwerpinstrument in het succesvol creëren van user-centric softwareoplossingen, met een diepgaande kijk op het designproces bij Thesio.
  • Het beschrijft hoe Figma als basis fungeert in het ontwerpproces, waarbij het team van UX/Design specialisten collaboratief werkt aan wireframes, prototypen en designs.
  • Door het gebruik van Figma worden diverse aspecten van het ontwerpproces behandeld, waaronder wireframing, het opzetten van een atomic design system, het creëren van user-centric designs en het faciliteren van directe conversie naar code, wat resulteert in efficiënte en hoogwaardige softwareoplossingen.

De Kracht van Figma in het creëren van user-centric softwareoplossingen

Een deepdive in het designproces bij Thesio

In de wereld van technische softwareontwikkeling is een naadloos en efficiënt designproces van onschatbare waarde. Bij Thesio begrijpen we de cruciale rol van design in het succesvol realiseren van softwareoplossingen.

"We hebben ontdekt dat het gebruik van Figma als ons primaire ontwerp- en designtool een revolutie heeft teweeggebracht in hoe we wireframes maken, atomic design systems opzetten en uiteindelijk user-centric designs tot leven brengen."

Figma als basis in het ontwerpproces

Ons team van UX/Design specialisten begint het ontwerpproces van softwareoplossingen met Figma als tool. Figma biedt een collaboratieve omgeving waarin ons team gelijktijdig kan werken aan wireframes, prototypen en designs. Dit stelt ons in staat om snel ideeën te visualiseren en het ontwerpproces gestroomlijnd te houden.

Wireframing: De eerste bouwstenen van succes

Bij het ontwerpen van complexe softwareoplossingen is een gedegen wireframing essentieel. Met Figma kunnen we intuïtieve wireframes creëren die de basis leggen voor een doordacht ontwerp. Door de rijke out-of-the-box functionaliteit van Figma kunnen we snel en efficiënt de structuur van de interface schetsen, rekening houdend met de functionele vereisten en gebruikersstromen.

Atomic Design System: De bouwstenen van consistentie

Een van de krachtigste aspecten van Figma is de mogelijkheid om een atomic design system te creëren. Dit systeem bestaat uit herbruikbare componenten op verschillende niveaus, van atomen (individuele UI-elementen) tot moleculen (combinaties van elementen) en organismen (complete secties of modules). Dit biedt niet alleen consistentie in het ontwerp, maar versnelt ook het ontwikkelingsproces aanzienlijk.

User-Centric Design: De sleutel tot succesvolle softwareoplossingen

Figma faciliteert niet alleen het technische aspect van het ontwerpproces, maar stelt ons team ook in staat om een sterk user-centric design te creëren. Door middel van iteratieve prototyping en gebruikerstesten kunnen we de gebruikerservaring verfijnen en optimaliseren, wat resulteert in een softwareoplossing die naadloos aansluit bij de behoeften en verwachtingen van de eindgebruiker.

Development Ready als uitgangspunt

Bij Thesio geloven we sterk in het leveren van ontwerpen die niet alleen visueel indrukwekkend zijn, maar ook direct klaar zijn voor ontwikkeling. Met Figma kunnen we ontwerpen maken met het oog op implementatie, rekening houdend met de technische haalbaarheid en efficiëntie van het ontwikkelproces. Dit verkort de doorlooptijd tussen ontwerp en implementatie aanzienlijk.

Slimme integraties en directe conversie naar code

Figma biedt geavanceerde integratiemogelijkheden, waardoor ons team naadloos kan samenwerken met ontwikkelaars. We maken slim gebruik van koppelingen met ontwikkelingstooling, waardoor ontwerpwijzigingen direct kunnen worden doorgevoerd in de codebase. Bovendien gebruiken we Figma als een brug naar ontwikkelingsplatforms zoals Webflow, waardoor het ontwerpproces naadloos overgaat in de ontwikkelingsfase.

Conclusie: Het Figma effect in softwareontwikkeling

In de wereld van technische softwareontwikkeling heeft Figma zich bewezen als een onmisbaar instrument bij Thesio. Van wireframing tot het opzetten van een atomic design system en het creëren van user-centric designs, Figma fungeert als de motor van ons ontwerpproces. Door directe conversie naar code mogelijk te maken en slimme koppelingen met ontwikkelingstools te gebruiken, zorgen we ervoor dat onze ontwerpen niet alleen visueel indrukwekkend zijn, maar ook direct klaar zijn voor realisatie.

"Het is duidelijk dat Figma niet alleen een 'ontwerptool' is, maar eerder een krachtige tool in het streven naar technische perfectie in softwareontwikkeling."

Het gebruik van Figma als centraal ontwerptool heeft niet alleen onze efficiëntie verhoogd, maar heeft ook bijgedragen aan het leveren van hoogwaardige, gebruiksvriendelijke softwareoplossingen.

Op zoek naar Figma specialisten?

Wij hebben concrete ervaring in het ontwikkelen van 'development ready' Figma designs.