Blazor als nieuwe front-end technologie voor Microsoft .NET

4
min
leestijd
Brian Diephuis
Head of Engineering

In het kort:

  • Blazor wordt steeds vaker geadviseerd als front-end technologie voor .NET-oplossingen vanwege de mogelijkheid om 'gewone' C#-code te gebruiken, waardoor het integreren met bestaande libraries eenvoudig wordt en ontwikkeling in compacte teams wordt versneld.
  • Het gebruik van Blazor biedt voordelen zoals het vermogen om één codebase te gebruiken voor zowel front-end als backend, waardoor ontwikkeling niet afhankelijk is van specifieke teamleden en er snel full-stack oplossingen kunnen worden ontwikkeld.

Blazor als nieuwe front-end technologie voor Microsoft .NET

Er is veel continue ontwikkeling in front-end technologieën. Wij testen en valideren veel frameworks om op basis daarvan ook het juiste technologie advies te geven aan onze opdrachtgevers. Blazor is een technologie die wij steeds vaker adviseren voor software oplossingen in .NET.

Blazor (#C en .NET front-end)

Wij werken graag met moderne en bewezen technologieën. Blazor voldoet aan beide. Het is een relatief nieuwe technologie binnen het .NET framework dat zich in korte tijd heeft bewezen als een betrouwbare oplossing. Voor onze development projecten binnen de .NET stack kiezen wij er daarom steeds vaker voor om gebruik te maken van deze front-end technologie.

De voordelen van Blazor

Het grote voordeel ten opzichte van andere front-end frameworks zoals Angular is dat voor het gebruik van Blazor gebruik kan worden gemaakt van ‘gewone’ C# code. Een overeenkomst met bijvoorbeeld Angular is dat Blazor ook component based is. Voor onze .NET teams is het grote voordeel in de praktijk dat er één codebase gebruikt kan worden, van waaruit ook de Blazor front-end gebruik kan maken van bestaande libraries. Doordat de technologie voor de backend ontwikkelaars snel vertrouwd voelt zijn zij nu in staat om volledige full-stack oplossingen te ontwikkelen in compacte teams. Dit zorgt voor de nodige versnelling van projecten, aangezien de ontwikkeling niet afhankelijk is van expertise van specifieke teamleden.

Is Blazor de juiste keuze in jouw architectuur?

Ga in gesprek en laten wij samen valideren of Blazor de juiste keuze is.