October 22, 2021

Payment Service Provider (PSP) kiezen voor BigCommerce

Ga je van start met het BigCommerce platform, dan is het ook erg belangrijk om te zorgen voor een goede integratie van een payment service provider (PSP). Via een PSP kan je eenvoudig betaalmethodes ontsluiten in jouw BigCommerce check-out. In dit artikel geven wij aan waar je op moet letten bij de selectie van een PSP.

Hoe kies je een PSP?

Om te komen tot een juiste keuze voor een Payment Service Provider, zijn de volgende criteria erg belangrijk om jouw keuze op te baseren:

  • Integratie met het platform - Een goede bestaande integratie met het platform heeft als voordeel dat je geen implementatiekosten hebt.
  • Transactiekosten - De kosten voor betaalmethodes zijn vrij uiteenlopend per aanbieder. Zorg voor een goede vergelijking waarin je ook rekening houdt met de betaalmix in jouw check-out.
  • Uitbetalingsfrequentie - Wanneer cashflow voor jouw essentieel is, kijk dan ook vooral naar de uitbetalingsfrequentie en -condities van de PSP.
  • Ondersteunde betaalmethodes - Per PSP en integratie verschilt het welke betaalmethodes jij kan gaan aanbieden. Veel specifieke betaalmethodes (Klarna, AfterPay, PayPal) kunnen conversieverhogend werken en wil je dus graag aanbieden in jouw check-out.
  • Service - Voor veel van bovengenoemde zaken zullen de onderlinge verschillen klein zijn. Vergelijk de PSP's dan ook vooral op het serviceniveau, krijg je bijvoorbeeld een eigen contactpersoon binnen de organisatie en hoe eenvoudig is de aanmelding als nieuwe klant.

Payment Service Providers voor BigCommerce

Wanneer jij BigCommerce gaat gebruiken als jouw e-commerce platform, dan raden wij aan de volgende PSP's te gebruiken. De uiteindelijke keuze die jij maakt tussen deze payment service providers hangt vooral af van jouw afwegingen in de eerder genoemde criteria.

Mollie

Mollie heeft sinds kort (juli 2021) een goede core integratie met het BigCommerce platform. Daarmee kan jij snel en eenvoudig gebruik maken van de diensten van Mollie en werken deze goed samen met de check-out van BigCommerce. Benieuwd naar de tarieven, of wil jij dit direct regelen? Meld je dan aan via deze link. Door je aan te melden via de aanmeldlink, kunnen wij je ook vrijblijvend adviseren rondom het faciliteren van betalingen in BigCommerce.

Adyen

Adyen is een Nederlandse PSP die al geruime tijd een integratie heeft op het BigCommerce platform. Doordat Adyen wereldwijd actief is, hebben zij relatief snel een integratie gebouwd op het BigCommerce platform. Via Adyen is het naast de lokale betaalmethodes in Nederland ook eenvoudig om andere relevante betaalmethodes in andere markten aan te bieden in jouw BigCommerce check-out.

Integratie met jouw PSP?

Wil jij liever blijven werken met jouw huidige PSP op het BigCommerce platform. Neem dan contact op om de mogelijkheden hiervoor te bespreken. Thesio heeft veel ervaring met de integratie van Payment Service Providers.

Overige blogs en cases.

Ben je benieuwd waar we zoal mee bezig zijn? Je leest het in onze blogs en cases.