October 2, 2020

5 redenen om naast Shopify of Magento ook BigCommerce te overwegen als e-commerceplatform

Fysieke winkelstraten zijn in Nederland nog steeds behoorlijk populair. Maar dan vooral als een leuk uitje, aangevuld met wat fun-shopping. Voor het beste aanbod en de laagste prijzen moet je online zijn. E-commerce groeit al jaren razendsnel. Naar verwachting dit jaar met zo’n acht procent, waardoor de online winkel uitgaven de grens van 25 miljard zullen overschrijden. Achter deze markt zit nog een markt. Die van de e-commerceplatformen die deze enorme groei accommoderen. Bekende aanbieders zijn Shopify en Magento. In de VS hoort ook BigCommerce in dit rijtje. Als onderdeel van hun expansie hebben ze nu hun eerste kantoor in Europa geopend. Is deze partij ook voor jou interessant? 5 redenen waarom wij denken van wel.

Om transparant te zijn moeten we wel onthullen dat we een BigCommerce-partner zijn. Bij Thesio werken we echter alleen met de platforms die volgens ons de beste opties bieden voor ambitieuze bedrijven die serieus bezig zijn met omzetgroei en digitale belevingsaanbiedingen. Er zijn veel redenen waarom we BigCommerce aan onze portfolio hebben toegevoegd, maar dit zijn de 5 belangrijkste.

1.Flexibiliteit

BigCommerce biedt enorme flexibiliteit voor opkomende en volwassen online bedrijven. In tegenstelling tot andere platformenbieden ze een relatief App-ecosysteem (zie ook punt 3), waar andere externe leveranciers en partners plug-ins kunnen maken en aanbieden. Hiermee kun je bijvoorbeeld je diensten verder uitbreiden, of je kunt ze inzetten om met andere technologieën te communiceren. Een belangrijk voorbeeld hiervan is te zien in hun betalingsgateway-apps, waar veel bekende betalingsgateway-providers een installatie met één klik hebben. Handig als je de beste aanbieder wilt kiezen die bij jouw aanbod past.

2.Continue, gerichte investeringen

Door investeerders wordt veel geld gepompt in BigCommerce. Dit gebruiken ze om hun stappenplan verder uit te rollen. Hun strategie is om de belangrijkste functies die ze al hebben nog verder te verbeteren en de rest uit te besteden aan externe partijen. Zo is en wordt hun internationale ondersteuning steeds flexibeler, wordt de promotie-engine flinkuitgebreid en wordt hun content-authoring een stuk creatiever.

Dat BigCommerce om de twee weken updates uitbrengt illustreert hoe hard deze ontwikkeling gaat. Een belangrijke opmerking daarbij is dat al het werk is gericht op het genereren van inkomsten voor de verkoper en niet zozeer op het integreren van hun software in andere producten in hun ecosysteem. Iets wat andere platformen wel vaak doen. BigCommerce is een handelsplatformbedrijf en dat is waar alle inspanningen vooronderzoek en ontwikkeling naartoe gaan. Ze laten het aan hun partners over om geautomatiseerde marketingplatforms, CRM’s en orderbeheerpartners aan te bieden om hun totale aanbod te vergroten.

3.Ecosysteem van beheerde partners

BigCommerce hanteert een gecontroleerde benadering van hun partner-ecosysteem. Dat betekent dat iedere externe aanbieder aan bepaalde criteria, training en technische competentie moet hebben voldaan om de kwaliteit en betrouwbaarheid te garanderen. Dit betekent dat ze een gevestigd belang hebben in de handelaar en hun partners, om ervoor te zorgen dat investeringen voor iedereen win-win zijn. Dit biedt een hoog niveau van kwaliteitsborging voor iedereen die besluit BigCommerce te gebruiken als zijn favoriete digitale handelsplatform.

4.Headless

Hoewel we flexibiliteit al hebben genoemd, is een belangrijk onderdeel hiervan het feit dat het platform alleen via code kan worden gebruikt (ook wel ’headless’ genoemd). Dit betekent je als digitaal bedrijf kunt afwijken van de standaardsjablonen om zo echt unieke ervaringen te creëren. BigCommerce kan daarbij worden gebruikt om alle product catalogi en overgangsonderdelen van dit proces te beheren. Ook kun je handelsmogelijkheden toevoegen aan elk onderdeel van het technologische aanbod van jouw bedrijf, zoals de mobiele app, kiosk en social media.

5.Waardemodel

OK, we weten dat BigCommerce niet wil dat we hier over kosten en waarde praten, omdat hun platform volwassen is en als zodanig moet worden bekeken. Toch vinden we het belangrijk om te melden dat BigCommerce over een TCO-model beschikt met zeer lage eigendomskosten. Vooral door te profiteren van moderne ontwikkelingskaders -en hostingarchitectuur. Hun verdienmodel is niet gebaseerd op een verkoper die zijn e-commerce-inkomstenmoet delen! Het is gebaseerd op ordervolumes en hoeveel orders er gedurende een jaar in het platform worden geplaatst. Waar andere aanbieders vooral investeren in het platform, is het voor BigCommerce vooral interessant om te investeren in andere inkomsten genererende activiteiten om klanten te werven, te converteren en te behouden op hun digitale kanalen.

Best Digital Commerce Software

Geloof ons niet zomaar. In 2019 heeft Gartner BigCommerce “Customer Choice: Best Digital Commerce Software” toegekend en toegevoegd aan het Gartner Magic Quadrant for Digital Commerce. Ze zijn ook erkend door CNET, TrustRadius en Newsweek voor verschillende beste software- en platformprijzen dit jaar.

Er zijn genoeg redenen om BigCommerce te overwegen. Je kunt daar ook zelf achter komen met hun gratis proefperiode van 14 dagen. Of neem contact met ons op voor een vrijblijvende rondleiding.

Overige blogs en cases.

Ben je benieuwd waar we zoal mee bezig zijn? Je leest het in onze blogs en cases.