Nieuws op het gebied van development,
technologie, security en E-commerce

Alle artikelen
Development

Scrum master Frits: “Ik mag orde aanbrengen in onze dynamische werkwereld”

Frits van den Brink werkt sinds half 2019 als Projectmanager/Scrum master bij Thesio. Hij zorgt voor orde, focus en discipline, maar tegelijk ook voor een prettige en veilige werksfeer. Een belangrijke rol dus voor het optimaal laten functioneren van ons team. Hoog tijd om hem even voor te stellen.
Security

Is de JWT authenticatie wel veilig genoeg?

De JWT (JSON Web Token) wordt onder developers steeds populairder als ‘identifyer’: een stukje software waarmee je jezelf kun identificeren en legitimeren. Bij ons leidt deze token tot discussies. Vooral over de veiligheid van de JWT. Een kijkje in de developerkeuken van Thesio.
Development

Klaar voor een nieuwe bedrijfsapp? Begin met een MVP.

Doordat steeds meer bedrijfssoftware wordt ingeruild voor een SaaS-applicatie in de cloud, is het ontwikkelen van bedrijfskritische apps die daarop aansluiten ineens een kerntaak geworden voor je ICT-team. Maar hoe pak je dat eigenlijk aan? Het belangrijkste is het ontwikkelen van een zogenaamd ‘MVP’, een kernproduct met alleen de essentiële functionaliteiten daarin.
Development

Kun je geen developer meer vinden? Kies dan voor team extention.

Momenteel zijn er maar weinig beroepen die meer carrièreperspectief bieden dan het beroep van developer. Volgens het State of European Tech Report uit 2018, is er namelijk een schreeuwend tekort aan developers in Nederland. De strijd om de developer is nu echt losgebarsten en wij bieden een oplossing.
Technologie

De PWA: Een revolutie voor web- en app development

Bouw je een website of een landingspagina, dan is het tegenwoordig goed gebruik om daar ook een app voor te bouwen. Tot voor kort waren dit twee totaal verschillende terreinen voor developers. Maar met de komst van de PWA, de Progressive Web Application, verandert dit.
Development

Drie belangrijke overwegingen bij het bouwen van een app

Apps zijn overal, in alle soorten en maten. Bedrijven maken er meer en meer gebruik van. Maar hoe maak je nou een goede app? En waar moet je rekening mee houden? Een overzicht van drie overwegingen die nog wel eens vergeten worden.
Technologie

Een geautomatiseerde ontwikkelstraat opzetten in de cloud. Het kan, maar waarom eigenlijk?

Voor developers is een ontwikkelstraat onmisbaar. In veel gevallen draait zo’n ontwikkelstraat op een eigen server en is deze min of meer organisch opgebouwd. Door een ontwikkelstraat (deels) te automatiseren en deze te verplaatsen naar of op te zetten in de cloud kan geld worden bespaard.
Security

Is jouw bedrijfsapplicatie toekomstbestendig?

In ieder bedrijf wordt op grote schaal software gebruikt. Een groot gedeelte bestaat uit specifieke bedrijfsapplicaties. Naar schatting is ongeveer tachtig procent daarvan verouderd. Hoe zorg je ervoor dat jouw belangrijke bedrijfsapplicaties toekomstbestendig worden én blijven?
Security

De ultieme applicatie-checklist: Is jouw app nog up-to-date?

Steeds vaker zien wij dat bedrijven gebruik maken van specifieke bedrijfsapplicaties waar een onderneming eigenlijk niet meer zonder kan. De noodzaak om je apps regelmatig te optimaliseren is dan groot. Aan de hand van de volgende punten kun je zelf bepalen of jouw (bedrijfs)applicatie nog voldoet aan de belangrijkste eisen.
Technologie

Van AngularJS naar Angular, hoe en waarom?

Van AngularJS naar Angular. Blijf je AngularJS gebruiken? Of stap je over naar Angular? Thesio heeft al diverse klanten advies mogen geven over de beste weg om een dergelijk traject tot een succes te brengen.
Security

Hoe houd ik de performance van mijn applicaties op orde? Een SLA helpt je uit de brand!

Wanneer je als organisatie niet toekomt aan het vernieuwen van je software is het slim om een Service Level Agreement af te sluiten met een partij die je bedrijf kan ontzorgen op allerlei IT-gerelateerde gebieden.
E-Commerce

BigCommerce vs WooCommerce

E-commerce heeft de manier waarop we winkelen voor altijd veranderd. Steeds meer fysieke winkels willen daarom ook online hun producten verkopen. Er zijn veel opties voor bedrijven om een webshop te starten of over te stappen naar een ander platform.
E-Commerce

Overstappen van Shopify naar BigCommerce

Shopify is een van de snelst groeiende E-commerce SaaS platformen wereldwijd. Toch kiezen steeds meer webshops om over te stappen naar het SaaS platform van BigCommerce.
E-Commerce

Van Magento 1 naar BigCommerce

Magento 1 is end of life waardoor de overstap naar een ander platform bittere noodzaak is. Dat is natuurlijk vervelend maar biedt ook de kans om te ontdekken wat de voordelen van een Open Saas e-commerce oplossing zijn
E-Commerce

Heb jij je Magento 1 replatforming strategie al bepaald? Alternatieven voor Magento 2

Magento 1 is end-of-life. Lees dit artikel om je replatforming strategie te bepalen