Tech stack

JavaScript

Onze development teams zijn onder andere gespecialiseerd in de JavaScript stack. Voor ons de perfecte technologie om een unieke digitale ervaring mee te realiseren.

Op- en afschalen

Co-development

Samen aan de slag

Co-development

10 jaar

succesvol trackrecord

JavaScript voor unieke software.

Wij bouwen erg uiteenlopende digitale oplossingen, veelal gericht op veel interactie met de eindgebruiker. Juist voor deze projecten maken wij graag gebruik van de JavaScript stack. Door middel van de JavaScript technologie kunnen wij zeer specifieke digitale ervaringen realiseren. Van klantenportaal tot custom platform, zolang interactie belangrijk is en hiermee mede het verschil kan worden gemaakt.

Front-end technologie in Javascript

Wij gaan altijd agnostisch te werk bij de selectie van ideale tech stack voor een software oplossing. Vaak afhankelijk van de toepassing, maar in sommige gevallen ook door specifieke voorkeur van de opdrachtgever. Onze JavaScript development teams hebben dan ook een brede kennis van de diverse op JavaScript gebaseerde front-end oplossingen, zoals React, Angular en Next.JS.

Angular, React en Next.js zijn dan ook allemaal JavaScript-frameworks die worden gebruikt voor het bouwen van webapplicaties. Ze hebben echter enkele belangrijke verschillen:

  • Angular is een volledig uitgerust framework dat developers in staat stelt om compleet functionerende webapplicaties te bouwen. Het biedt een aantal gebouwde componenten en functies, zoals een templating engine en een aantal vooraf gedefinieerde controlecomponenten.
  • React is een bibliotheek voor het maken van gebruikersinterfaces. Het stelt developers in staat om de interface van hun webapplicaties op een efficiënte manier te bouwen en te beheren door middel van het gebruik van componenten.
  • Next.js is een framework dat is gebouwd op React en is gericht op het gemakkelijk maken van server-gerenderde React-applicaties. Het biedt een aantal handige functies, zoals automatische code-splitting en server-side rendering, om het bouwen van snelle en schaalbare webapplicaties te vergemakkelijken.

Naast bovengenoemde frameworks hebben wij ook relevante ervaring met Vue, Nuxt, Qwik en andere frameworks. Bekijk onze Tech Radar om te ontdekken met welke technologie wij relevante ervaring hebben.

Tech stack image that shows a case and a laptop

TypeScript en Node.JS

Voor de realisatie van Javascript oplossingen maken wij ook veelvuldig gebruik van Node.js en TypeScript. Node.js wordt door ons gebruikt om efficiënt en schaalbaar server-side JavaScript te schrijven, wat betekent dat het gemakkelijk is om een back-end webapplicatie te maken die kan omgaan met grote hoeveelheden data en verkeer. TypeScript wordt door ons gebruikt om de stabiliteit en leesbaarheid van JavaScript-code te verbeteren door het gebruik van statische typen en objectgeoriënteerde programmering. Dit kan het onderhoud van de code vergemakkelijken en helpen om fouten te voorkomen. Bovendien wordt TypeScript ook ingezet om nieuwe JavaScript-features te gebruiken die nog niet in alle browsers beschikbaar zijn.

Cloud native JavaScript oplossingen in AWS.

Alle JavaScript oplossingen die wij bouwen zijn gericht op toekomstbestendigheid. Veel oplossingen moeten dan ook moeiteloos meeschalen met het gebruik en daarvoor maken wij dan ook meestal gebruik van AWS (Amazon Web Services) hosting. Hiermee kunnen wij onbeperkt en ongeremd opschalen wanneer het gebruik en verkeer op de applicatie toeneemt.

Zaken die je wellicht nog wilt weten over Javascript development.

Waarom kiezen voor JavaScript bij het bouwen van unieke software?

Die keuze hangt wat ons betreft altijd volledig af van het specifieke vraagstuk. Wel leent JavaScript er zich bij uitstek voor om snel en efficiënt een applicatie te ontwikkelen. Bovendien kan er een optimale gebruikerservaring mee worden gecreëerd en is deze technologie ook bij uitstek geschikt om met grote aantallen data of verkeer om te gaan.

Hoe toekomstbestendig is JavaScript als technologie voor mijn software?

Javascript is een moderne, maar vooral ook bewezen technologie om in te ontwikkelen. In de keuze van de exacte tech stack is het belangrijk om dit doorlopend te valideren, zodat alle technologie up-to-date blijft en er voldoende informatie en hulpmiddelen beschikbaar zijn vanuit de community voor het oplossen van problemen.

Wat is het voordeel om met Thesio samen te werken voor mijn Javascript development?

Onze kennis, ervaring en flexibele samenwerkingsvormen zijn voor veel opdrachtgevers belangrijke redenen om met ons samen te werken. In veel gevallen om een volledig project of programma bij ons onder te brengen, maar in sommige gevallen ook als ervaren aanvulling op het eigen development team van een opdrachtgever.

Moderne bewezen technlogie

Wij weten als geen ander welke technologie logisch is om te kiezen in iedere specifieke situatie. Deze kennis van technologie en tools delen wij graag.