Solutions

Clickable Prototype

Ontdek de kracht van clickable prototypes bij Thesio voor het optimaliseren van een software oplossing. Leer waarom het de ideale strategie is voor gebruikersfeedback, betrokkenheid en kostenefficiëntie.

Interactiviteit en Simulatie

Clickable Prototypes

Strategische Inzichten

UX/UI Experts

Efficiëntie en Validatie

Gebruikersfeedback

De start voor de perfecte digitale oplossing

Bij Thesio zijn we gespecialiseerd in het ontwikkelen van geavanceerde digitale oplossingen met als focus een optimale gebruikservaring (UX) en gebruikersinterface (UI). Een van onze belangrijkste stappen in dit proces is het maken van clickable prototype. Graag leggen wij uit wat het is en waarom het slim kan zijn om hiervoor te kiezen bij de realisatie van een software applicatie.

Een clickable prototype

Een klikbaar prototype dient als een interactieve simulatie van de functionaliteit en het ontwerp van een digitaal product. Hiermee kunnen eindgebruikers, collega’s of investeerders door verschillende schermen of interfaces navigeren, waarbij de gebruikerservaring van het uiteindelijke product wordt nagebootst. In tegenstelling tot statische mock-ups of wireframes bieden klikbare prototypes dus dynamische representatie, waardoor gebruikers echt al een goed idee krijgen van de gebruikerservaring van de uiteindelijke oplossing.

De rol van Digital Business Consultants en UX/UI Experts

Onze aanpak voor het maken van clickable prototypes begint met een grondige analyse uitgevoerd door onze Business Consultants. Door de doelstellingen van de klant, doelgroep en marktlandschap uitgebreid te begrijpen, leggen we de basis voor een prototype dat in lijn is met strategische doelen.

Vervolgens vertaalt ons team van UX/UI-experts deze inzichten naar tastbare ontwerpelementen in Figma, waarbij een intuïtieve en boeiende gebruikerservaring wordt gegarandeerd. Door gebruik te maken van industrienormen en innovatieve ontwerpprincipes optimaliseren we elke interactie binnen het prototype om maximale bruikbaarheid en tevredenheid te bieden.

Voordelen van Clickable Prototypes

1. Gebruikersfeedback en Validatie

Prototypes dienen als waardevolle tools voor het verzamelen van gebruikersfeedback in een vroeg stadium van het ontwikkelingsproces. Door gebruikers in staat te stellen te interacteren met een gesimuleerde versie van het product, kunnen belanghebbenden inzichten verzamelen over bruikbaarheid, functionaliteit en algehele tevredenheid. Deze feedbacklus vergemakkelijkt iteratieve verbeteringen, uiteindelijk leidend tot een gevalideerde en gebruikersgerichte oplossing.

2. Betrokkenheid en Afstemming van Belanghebbenden

Intern spelen clickable prototypes een cruciale rol bij het afstemmen van belanghebbenden over afdelingen heen. Door een tastbare representatie van de voorgestelde oplossing te bieden, kunnen teams de functies en functionaliteiten van het product visualiseren, samenwerking en interne alignment bevorderen. Bovendien vergemakkelijken prototypes constructieve discussies, waardoor belanghebbenden geïnformeerde input kunnen leveren en projectdoelstellingen kunnen verfijnen.

Extern zijn clickable prototypes instrumenteel bij het betrekken van investeerders en het aantrekken van potentiële partners. Door een functionele simulatie van het product te presenteren, kunnen ondernemers effectief hun visie en waardepropositie communiceren, vertrouwen opbouwen en interesse wekken bij belanghebbenden.

3. Tijds- en Kostenbesparingen

Hoewel het bouwen van een klikbaar prototype initiële investering vereist, vertaalt dit zich uiteindelijk in aanzienlijke tijds- en kostenbesparingen op de lange termijn. Door usability-problemen vroeg in de ontwikkelingscyclus te identificeren en aan te pakken, verminderen prototypes het risico van kostbare herontwerpen of revisies na de lancering.

"Een goed prototype zorgt ervoor dat kostbare ontwikkeltijd wordt bespaard en het product direct raak is bij livegang."

Joep Seuren
UX Designer

Het waarborgen van Product-Markt Fit

Misschien wel het meest overtuigende voordeel van klikbare prototypes is hun vermogen om vanaf het begin de product-markt fit te valideren. Door gebruikersfeedback te vragen en het prototype iteratief te verfijnen, kunnen bedrijven ervoor zorgen dat het uiteindelijke product voldoet aan de steeds veranderende behoeften en verwachtingen van zijn doelgroep. Deze proactieve benadering verbetert niet alleen de gebruikerstevredenheid, maar vergroot ook concreet de kans op succes.

Laat een prototype ontwikkelen

Neem met ons de stap om jouw software concept om te zetten naar een clickable prototype voor een eerste validatie onder gebruikers. Bespaar hiermee kostbare ontwikkeltijd en verzeker jezelf ervan dat de software oplossing aansluit bij de behoefte van de gebruikers.