Solutions

Monitoring

Vertrouw op Thesio's Monitoring as a Service voor effectieve applicatiebewaking. Met Zabbix en Grafana bieden we real-time inzichten, verhogen we beschikbaarheid en minimaliseren downtime. Optimaliseer jullie prestaties vandaag nog.

Real-time inzicht

Monitoring

Flexibele Integratie

Cloud Providers

Specialistische Tools

Dashboards

Monitoring as a Service

Voor applicaties die wij ontwikkelen en actief in beheer nemen, zorgen wij voor de juiste monitoring. Hierdoor weten onze teams tijdig wanneer zij moeten acteren op bepaalde situaties die zich kunnen voordoen. Dit stelt ons in staat om vanuit een centrale omgeving inzicht te krijgen in tientallen applicaties die draaien bij verschillende cloud providers. Dit specialisme bieden wij ook aan als losse service voor organisaties waarvoor wij de applicaties niet ontwikkelen of actief beheren. Binnen het door ons gebruikte monitoring platform hebben wij diverse componenten beschikbaar voor verschillende Cloud Providers (o.a. Azure, AWS en Google) waarmee wij met behulp van al bij ons beschikbare templates jullie monitoring in jullie eigen omgeving efficiënt kunnen inrichten. Het is natuurlijk altijd mogelijk om templates verder uit te breiden voor jullie specifieke applicaties of wensen rondom monitoring.

Monitoring dashboards

Voor onze monitoring services maken wij veelal gebruik van Zabbix en Grafana. Deze services draaien lokaal in de Cloud omgeving van de opdrachtgever. Wij hebben bewust gekozen voor deze set aan monitoring tools om hiermee applicaties real-time te kunnen monitoren. Daarmee zijn betrokken teams direct op de hoogte van eventuele problemen, waardoor zij snel kunnen reageren om verstoringen op te lossen of problemen te verhelpen. Dit verhoogt direct de beschikbaarheid van applicaties en minimaliseert downtime. Daarnaast zijn beide systemen ook flexibel en goed aanpasbaar aan specifieke vereisten. Beide tools bieden een brede selectie aan plugins, templates en dashboards die verder kunnen worden aangepast. Daarnaast ondersteunen zij diverse databronnen, waardoor er voor meerdere databronnen bij eventueel meerdere Cloud providers centrale monitoring kan plaatsvinden op één plek.

"Goede monitoring zorgt ervoor dat wij op tijd actie kunnen ondernemen en applicaties bereikbaar blijven."

Brian Diephuis
Head of Engineering

AWS, Azure en Google

Onze tooling op het gebied van monitoring zijn toepasbaar voor alle meest gebruikte Cloud providers, namelijk AWS, Azure en Google. Wij hebben productkennis van deze verschillende Cloud providers om servers en gebruikte services optimaal te kunnen aansluiten op centrale monitoring. Het uitvoeren van monitoring binnen applicaties op deze cloudproviders is essentieel om applicaties te beheren en prestaties te optimaliseren. Daarnaast zijn veel voorkomende redenen om juist monitoring uit te voeren, kostenbeheersing, het verbeteren van prestaties, het optimaal schalen van omgevingen, het identificeren van beveiligingsrisico's en voldoen aan wellicht specifieke compliance richtlijnen.

Monitoring voor jouw applicaties?

Wij maken graag de kernprocessen van jouw applicaties in kaart om daarmee de gewenste monitoring in te richten. Wij kunnen dit actief beheren of volledig overdragen aan jouw eigen team.