Solutions

Design System

Ontdek hoe Thesio's expertise in Atomic Design, Figma en UX/Design het ontwikkelproces optimaliseert. Verbeter efficiëntie en consistentie met onze Design System oplossingen.

UX/Design specialisten

ervaren team

Modulaire ontwerpen

Atomic Design

Intuïtieve Tools

Figma

Atomic Design in actie

Bij Thesio zijn we gespecialiseerd in het ontwikkelen van Design System oplossingen die de efficiëntie en consistentie van het ontwikkelproces verbeteren. Met behulp van Atomic Design in Figma, gekoppeld aan onze expertise in UX/Design, streven we naar een naadloze samenwerking tussen design en development.

Het concept van Atomic Design

Bij Atomic Design draait alles om het bouwen van interfaces door middel van een hiërarchie van kleinere, herbruikbare componenten. Deze componenten worden opgedeeld in atomen (zoals knoppen, tekstvelden) en moleculen (zoals formulieren, kaarten), die vervolgens worden gecombineerd tot organismen (zoals navigatiebalken, kaartweergaven). Door deze benadering kunnen designers en ontwikkelaars op een gestructureerde en consistente manier werken aan het ontwerpen en ontwikkelen van software applicaties en digitale oplossingen.

Streven naar efficiëntie en consistentie

Onze specialisten ontwikkelen Atomic Design Systems in Figma, waardoor we een gestroomlijnde workflow creëren voor zowel designers als ontwikkelaars. Door het design ready op te leveren en gebruik te maken van tools zoals Figma en Storybook, zorgen we voor een efficiënte samenwerking tussen design en development. Dit stelt ons in staat om sneller en consistenter hoogwaardige digitale producten te leveren.

"Een goed opgebouwd design system is het fundament voor een goed efficient ontwikkelproces."

Joep Seuren
UX Designer

Voordelen van een Design System

Het werken met een Design System biedt tal van voordelen voor productorganisaties. Hoewel het opzetten van de basis enige tijd kan kosten, leidt dit tot aanzienlijke efficiencywinst en consistentie in de ontwikkeling van digitale producten. Door het hergebruik van componenten en gestandaardiseerde ontwerpprincipes kunnen organisaties snel en flexibel reageren op veranderende eisen en behoeften van gebruikers.

Workshops voor optimaal gebruik

Onze specialisten kunnen ook workshops verzorgen om organisaties te helpen optimaal gebruik te maken van een Design System. Door doorlopende betrokkenheid van UX specialisten tijdens het ontwikkelproces en het bieden van expertise in het opzetten en onderhouden van een Design System, zorgen we voor een waardevoller ontwikkelproces.

Kies voor Design System oplossingen van Thesio

Bij Thesio geloven we in de kracht van Design Systems om de efficiëntie en consistentie van digitale productontwikkeling te verbeteren. Met onze expertise in Atomic Design, Figma en UX/Design zijn we uw betrouwbare partner voor het creëren van Design System oplossingen die organisaties naar een hoger niveau tillen.