Solutions

Infrastructure as Code

Ontdek hoe wij infrastructuur als code inzetten voor efficiëntie en flexibiliteit. Leer waarom deze aanpak essentieel is voor herhaalbaarheid en controle over ontwikkelomgevingen.

Automatisering en Efficiëntie

IaC

Flexibele Infrastructuur

Versiebeheer

DevOps experts

Continuous Development

Infrastructuur beheren als code

Wij beheren onze omgevingen op public clouds vanuit code, oftewel infrastructure as code (IaC). Door het gebruik van o.a. opensource modules zoals Terraform kunnen wij dit efficiënt en vooral intelligent inrichten. Wanneer modules niet beschikbaar zijn voor de specifieke wensen, dan bouwen wij deze zelf en kunnen deze weer verstrekt worden aan de (opensource) communities hiervoor. Hiermee realiseren wij een volledige geautomatiseerde basis waarmee ontwikkelteams zelfstandig kunnen werken.

"IaC zorgt ervoor dat de ontwikkeling efficient, consistent en foutloos verloopt qua infrastructuur."

Brian Diephuis
Head of Engineering

Voordelen van IaC

De grote voordelen om de infrastructuur vanuit code te beheren zijn met name herhaalbaarheid en efficiency. Voor ons als agency is dit van grote meerwaarde aangezien wij werken met diverse omgevingen bij diverse opdrachtgevers. Voor opdrachtgevers zelf zijn de voordelen met name de flexibiliteit waarmee infrastructuur snel kan worden aangepast. Daarnaast ontstaat er duidelijkere controle over versiebeheer, zoals dit ook gangbaar is in de ontwikkeling van software. Dit maakt het eenvoudiger om wijzigingen bij te houden, te testen en te implementeren.

IaC voor jullie development proces

Binnen samenwerkingen op het gebied van Continuous Development zorgen wij ervoor dat de infrastructuur goed is opgezet en efficient beheerd kan worden. Dit is dan ook vaak het moment dat wij onze expertise op het gebied van IaC inbrengen. Ook opdrachtgevers die niet zozeer hulp nodig hebben bij development, maar puur bij onze DevOps expertise kunnen bij ons terecht. Zo kunnen eigen development teams effectief worden ingezet en ontzorgd worden op het gebied van de juiste inrichting van de benodigde cloud infrastructuur.