Lexima: Bouw!

Een online applicatie die effectieve ondersteuning biedt bij beginnende geletterdheid

Branche

Education

Project

Custom development

Lexima: Bouw!

Een online applicatie die effectieve ondersteuning biedt bij beginnende geletterdheid

Branche

Education

Project

Custom development

In short

Wij hebben voor Lexima een nieuwe applicatie gebouwd voor het online leerprogramma Bouw!.

Achtergrond

Lexima is expert in onderwijsbegeleiding bij leesproblemen, laaggeletterdheid en dyslexie. Met hun educatieve software begeleiden en ondersteunen ze onderwijsinstellingen om op een effectieve en duurzame wijze leesproblemen, laaggeletterdheid en dyslexie aan te pakken. Bouw! is een online applicatie die leerlingen die risico lopen op problemen met lezen en spelling, helpt inzicht te krijgen in alfabetische principes als teken-klankkoppeling en fonemisch bewustzijn.

Opdracht

Lexima heeft ons gevraagd de bestaande Bouw! applicatie te vernieuwen en uit te breiden met een nieuw spelelement dat de kinderen extra kan motiveren: het opbouwen van torens. Door lessen te maken moet een leerling verschillende torens opbouwen in zijn/haar torenlandschap. Tevens was het doel dat kinderen zelfstandig moeten kunnen oefenen.

Uitdagingen

Bouw! moet een constante en goede performance hebben, ook tijdens de piekuren. Verder is het belangrijk dat de applicatie geschikt is voor tablets, aangezien deze vaak worden gebruikt. Verder is het belangrijk dat de toetsen alleen gemaakt kunnen worden als er ook een begeleider is ingelogd, zodat deze altijd onder toezicht wordt gemaakt.

Solution

Wij hebben voor Lexima een nieuwe applicatie gebouwd, op basis van Angular front-end. Daarnaast hebben we een PostgreSQL database gebouwd voor het online leerprogramma Bouw!. Hierin hebben wij spelelementen toegevoegd en we zorgen ervoor dat de applicatie ook tijdens piekuren een uitstekende performance heeft.

Data integraties

No items found.

Technology

De nieuwe Bouw! applicatie is gebouwd met een Angular front-end applicatie en PostgreSQL database waarbij omwille van de performance veel logica is gebouwd middels stored procedures in de database. Een API is gerealiseerd middels GraphQL. Het spelelement met het opbouwen van de torens is gerealiseerd met Phaser. De applicatie wordt gehost in AWS cloud.

Development

Dankzij de monolithische opzet van Angular en de uitgebreide documentatie weet iedere developer waar hij/zij aan toe is. Hoe groot het project en projectteam ook wordt, iedereen werkt vanuit dezelfde basisprincipes.

Development

In Single Page Applications is de communicatie tussen front- en back-end cruciaal. GraphQL stelt ons in staat om precies die informatie op te halen die op dat moment belangrijk is. Daarnaast maakt het tooling mogelijk die veelgemaakte fouten afvangt en de ontwikkeling versnelt.

Hosting

De schaal en het enorme aanbod aan services van AWS stelt ons in staat om een betrouwbare en schaalbare infrastructuur op te zetten die past bij de eisen van iedere maatwerkoplossing.

Games

Phaser is een open source HTML5 framework voor het ontwikkelen van games.

Alexander Mozar

Director Finance & Operations bij Lexima

Thesio is een hele betrouwbare ontwikkelpartner! Wat ze betrouwbaar maakt, is dat ze altijd doen wat ze beloven en opleveren wanneer afgesproken. Hun meest waardevolle kenmerken zijn: duidelijke afspraken, scherpe analyses, tijdig oplevering en een zeer goede nazorg.

Daag jij ons uit?

Geen uitdaging is ons te groot,
dus neem vooral contact op.

Contact opnemen
#developers

Kom werken bij Thesio