Education

Samen impact maken in het onderwijs

Over Lexima en Sensotec

Lexima wil geletterdheid en gecijferdheid bevorderen zodat iedereen optimaal kan functioneren in de huidige informatiesamenleving. Met een internationale focus willen zij impact maken, omdat iedereen een eerlijke kans op succes verdient.

Een goede match met Thesio omdat... Natuurlijk is er een 100% match vanuit technologie oogpunt en de expertise bij Thesio. Maar soms nog belangrijker, wij staan intrinsiek ook achter het doel van Lexima: Iedereen verdient een eerlijke kans op succes.

Samen groeien in software ontwikkeling

De historie tussen Thesio en Lexima is groot. Ooit in een ver verleden begonnen vanuit detachering en samen de stap gemaakt naar het ‘in opdracht uitvoeren’ van development. Inmiddels hebben wij met elkaar de vorm gevonden waarbij wij doorlopend ontwikkelen in de vorm van Continuous Development. Een gedeelde verantwoordelijkheid, gezamenlijke doelen en grote betrokkenheid. Echt samen als team aan de slag om impact voor Lexima om iedereen die eerlijke kans op succes te bieden.

Gebruiksvriendelijke applicaties die altijd voorbereid zijn op high-traffic

De oplossingen waaraan wij samen met Lexima werken zijn divers. Zowel vanuit technologie oogpunt, maar ook vanuit gebruik. Centraal in het gebruik staat de applicatie Lexipoort. Deze applicatie is geïntegreerd met achterliggende systemen voor accounts en licenties. Via Lexipoort hebben de verschillende gebruikers toegang tot de leerproducten, zoals het populaire Bouw! of het veelgebruikte Letterster. Ook voor veel van deze leerproducten verzorgen wij mede de ontwikkeling, het beheer of juist de inrichting van de infrastructuur. Alle applicaties zijn erop gericht om altijd en overal beschikbaar te zijn. Óók bijvoorbeeld in een korte tijdsperiode op maandagochtend wanneer in binnen- en buitenland kinderen weer naar school gaan en het lesmateriaal willen gebruiken. Wij zorgen er met Lexima voor dat dit altijd soepel verloopt.

Onze software visie voor Lexima

Samen met Lexima hebben wij een duidelijke visie voor software ontwikkeling ontwikkeld. Vanuit technologie oogpunt, maar ook praktisch in de wijze van samenwerken. Voor de technologie kiezen wij primair voor cloud-native schaalbare oplossingen, die worden gebouwd op moderne, maar vooral ook bewezen frameworks. Technologie waar wij samen de expertise in hebben en voor ons de basis vormen om de gewenste schaalbare oplossingen mee te realiseren.

Beheer van Lexima applicaties
Beheer van Lexima applicaties
Vernieuwing van Lexipoort
Vernieuwing van Lexipoort
Ontwikkeling van nieuwe applicaties
Ontwikkeling van nieuwe applicaties

"Thesio is een hele betrouwbare ontwikkelpartner! Wat ze betrouwbaar maakt, is dat ze altijd doen wat ze beloven en opleveren wanneer afgesproken."

Alexander Mozar
Director Operations & Finance, Lexima
Behoefte aan een betrouwbare partner?

De tech stack bij Lexima

De oplossingen voor Lexima zijn vrij uiteenlopend en divers. Wel hebben zij belangrijke overeenkomsten, namelijk dat zij in de kern goed schaalbaar zijn en bij toenemend gebruik nog steeds goed performen. Dit doen wij door continu te vernieuwen en voor te bouwen op moderne, maar vooral ook bewezen technologie.

Amazon Web Services

Amazon Web Services (AWS) is een toonaangevend cloud computing-platform dat een breed scala aan services aanbiedt, waaronder computing, opslag, databases, machine learning, AI en meer. Het stelt individuen, bedrijven en overheidsinstanties in staat om schaalbare en kosteneffectieve IT-infrastructuur op te bouwen en te beheren. AWS biedt wereldwijde beschikbaarheid, betrouwbaarheid en beveiliging, waardoor het een populaire keuze is voor organisaties van elke omvang.

Microsoft Azure

Microsoft Azure is een cloud hosting dienstverlener dat een breed scala aan services aanbiedt, waaronder hosting, databases, AI en meer. Het stelt bedrijven in staat om schaalbare, betrouwbare en veilige cloudgebaseerde oplossingen te bouwen, implementeren en beheren. Azure biedt flexibiliteit, integratie met Microsoft-producten en wereldwijde beschikbaarheid, waardoor het een populaire keuze is voor zowel kleine als grote bedrijven.

Node.JS

Node.js is een open-source runtime-omgeving voor het uitvoeren van server-side JavaScript-code. Het biedt een event-driven, non-blocking I/O-model voor het bouwen van snelle netwerktoepassingen. Populair voor webtoepassingen en API's, ondersteund door een grote community en npm-pakketten, en vaak gebruikt met frameworks zoals Express.js.

GraphQL

GraphQL is een querytaal voor API's en een runtime-omgeving waarmee clients hun eigen unieke dataverzoeken kunnen specificeren. Het biedt een efficiëntere, flexibelere en krachtigere manier om gegevens op te halen dan traditionele REST-API's. GraphQL wordt gebruikt om de communicatie tussen client en server te stroomlijnen en biedt een gestandaardiseerde manier om gegevens te bevragen, wat resulteert in snellere en meer schaalbare applicaties.

Angular

Angular is een open-source front-end webapplicatieframework ontwikkeld door Google. Het wordt gebruikt voor het bouwen van single-page applicaties en ondersteunt een component-gebaseerde architectuur. Angular biedt geavanceerde functies zoals two-way data binding, dependency injection en routing, waardoor ontwikkelaars efficiënt en gestructureerd kunnen werken aan complexe webapplicaties.

AFAS

AFAS Software biedt een uitgebreid ERP (Enterprise Resource Planning) en HRM (Human Resource Management) softwareplatform voor bedrijven. Het omvat modules voor financiën, projecten, HR, CRM en meer, waardoor organisaties processen kunnen automatiseren en efficiënter kunnen werken. AFAS staat bekend om zijn gebruiksvriendelijkheid, flexibiliteit en uitstekende klantondersteuning.

Behind the scenes