Community

Bouwen aan het eventplatform voor de queer community

3.000+

events

10 sec.

van Figma naar Builder.io pagina

EVENTIX

partnership met Eventix

Over Gogigi.com

Gogigi.com heeft de ambitie om wereldwijd voor de queer community alle relevante events en informatie eenvoudig vindbaar te maken. De huidige informatievoorziening rondom queer events is erg versnipperd. GiGi wordt de centrale plek voor al deze informatie in de breedste zin van het woord. Events, merchandise of kunst... Go GiGi!

Een goede match met Thesio omdat... Gogigi.com zocht niet alleen een ontwikkelpartner, maar een partner om een start-up business mee te ontwikkelen.

Directus Community platformQueer community platform

Samen bouwen aan een wereldwijd platform

Vanaf dag één zijn wij betrokken geweest bij het concept. De ambitie was duidelijk, maar er moest vooral een praktisch plan komen om de eerste tractie te realiseren met het platform. Tijdens het gehele proces zijn wij dan ook nauw betrokken geweest. Inhoudelijk voor de realisatie van het platform, maar achter de schermen ook om het business fundament neer te zetten van deze nieuwe start-up.

Schaalbare software met de nadruk op User Experience

De uiteindelijke mogelijkheden op wereldwijde schaal zijn eindeloos. De grootste uitdaging was dan ook om een eerste praktische versie te kiezen voor het platform, maar het wel dusdanig schaalbaar op te zetten dat het eenvoudig uitbreidbaar is.In onze samenwerking ligt continu ook de focus op een goede User Experience en toepassing van het onderscheidende brand design van Gogigi.com. De gebruiker kan eenvoudig de juiste informatie vinden en toepassing van de Gogigi.com huisstijl is consequent. Hiermee ontstaat er voor de gebruiker een optimale gebruikerservaring en wordt Gogigi.com het standaard vertrekpunt voor de queer community.

Onze software visie voor Gogigi.com

Gogigi.com is bij uitstek een schaalbaar platform. Zoals bij veel platformen is de start klein, maar moet de schaalbaarheid extreem groot zijn. Wij hebben er dan ook bewust voor gekozen om uiteraard de oplossing cloud-native te bouwen, maar ook gebruik te maken van standaard componenten voor het CMS ed. Zo konden de bouwkosten relatief beperkt blijven voor de eerste fase, maar is er wel ook direct de schaalbaarheid bij groei. Zo leveren wij maximale waarde, binnen de gestelde budgetkaders.

Oplevering MVP
Oplevering MVP
Ticketing
Ticketing
#1 Global queer platform
#1 Global queer platform

"Eén team wat vanaf dag 1 volledig betrokken was en mee heeft gedacht over de meest schaalbare en future proof oplossing voor ons platform."

Max Heldring
Founder, Gogigi.com
Zoek jij een betrokken partner?

De Tech stack voor Gogigi.com

Voor deze oplossing hebben wij gekozen om optimaal gebruik te maken van Directus. Deze oplossing dient als een 'Backoffice as a Service' en hoefde dus door ons niet helemaal op maat te worden gerealiseerd. Deze bespaarde tijd konden daarom vooral ook steken in een goede frontend ervaring welke wij in Qwik hebben gerealiseerd. Met het oog op veel content die toegevoegd en bevraagd gaat worden wereldwijd, hebben wij vanuit performance oogpunt het framework Qwik geselecteerd in onze oplossing.

Amazon Web Services

Amazon Web Services (AWS) is een toonaangevend cloud computing-platform dat een breed scala aan services aanbiedt, waaronder computing, opslag, databases, machine learning, AI en meer. Het stelt individuen, bedrijven en overheidsinstanties in staat om schaalbare en kosteneffectieve IT-infrastructuur op te bouwen en te beheren. AWS biedt wereldwijde beschikbaarheid, betrouwbaarheid en beveiliging, waardoor het een populaire keuze is voor organisaties van elke omvang.

Node.JS

Node.js is een open-source runtime-omgeving voor het uitvoeren van server-side JavaScript-code. Het biedt een event-driven, non-blocking I/O-model voor het bouwen van snelle netwerktoepassingen. Populair voor webtoepassingen en API's, ondersteund door een grote community en npm-pakketten, en vaak gebruikt met frameworks zoals Express.js.

GraphQL

GraphQL is een querytaal voor API's en een runtime-omgeving waarmee clients hun eigen unieke dataverzoeken kunnen specificeren. Het biedt een efficiëntere, flexibelere en krachtigere manier om gegevens op te halen dan traditionele REST-API's. GraphQL wordt gebruikt om de communicatie tussen client en server te stroomlijnen en biedt een gestandaardiseerde manier om gegevens te bevragen, wat resulteert in snellere en meer schaalbare applicaties.

Qwik

Qwik is een JavaScript-bibliotheek voor het ontwikkelen van extreem snelle, lichtgewicht websites met behulp van een component-gebaseerde aanpak. Het maakt gebruik van een 'best of both worlds'-benadering, waarbij het de voordelen van server-side rendering (SSR) combineert met de snelheid van client-side rendering (CSR). Qwik biedt een eenvoudige syntax en vereenvoudigt het bouwproces, waardoor ontwikkelaars snel responsieve en SEO-vriendelijke webapplicaties kunnen maken.

Directus

Directus is een open-source headless CMS (Content Management System) waarmee ontwikkelaars aangepaste databases kunnen maken en beheren via een intuïtieve admin-interface. Het biedt een flexibele API-first aanpak, waardoor het gemakkelijk integreert met elke frontend-technologie. Directus is bekend om zijn modulariteit, gebruiksgemak en krachtige mogelijkheden voor het beheren van content.

Webflow

Webflow is een krachtig visueel ontwikkelingsplatform waarmee gebruikers responsieve websites en webapplicaties kunnen ontwerpen en bouwen zonder dat ze code hoeven te schrijven. Het biedt een intuïtieve interface met een drag-and-drop editor, waarmee gebruikers complexe lay-outs kunnen maken en aanpassen met een grote mate van controle. Webflow ondersteunt ook e-commercefunctionaliteit en biedt hostingdiensten, waardoor het een alles-in-één oplossing is voor het maken van professionele en schaalbare webprojecten.

Behind the scenes