Real estate

Verhuurd vastgoed samen toegankelijk maken

14 mnd

lancering MVP en 3 pivots

1 week

lancering nieuw productmodel

5 min

van eerste indruk tot aankoop

Over Dwello

Dwello is in 2021 opgericht vanuit het verlangen om de markt van woningbeleggingen open te breken. Het platform helpt vastgoedinvesteerders, van beginners tot ervaren beleggers, om met vertrouwen woningbeleggingen te analyseren, kopen en bezitten.

Een goede match met Thesio omdat... Wij elkaar goed konden vinden in de missie van Dwello. Een markt disrupten door transparantie toe te voegen en toegankelijk te maken voor iedereen.

Samen bouwen aan een start-up

Binnen Thesio hebben wij een brede blik op de markt en zijn altijd nieuwsgierig naar disruptie. De markt van verhuurd vastgoed is zo'n markt waar het ontbrak aan transparantie en toegankelijkheid. Vanaf dag één zijn wij dan ook betrokken bij dit concept. Die betrokkenheid gaat verder dan enkel de ontwikkeling van het platform, maar richt zich ook echt op advies in het bouwen van een start-up en een lange termijn strategie.

Van prototype tot MVP

Door vanaf de start betrokken te zijn hebben wij ook gezamenlijk gekozen voor de juiste aanpak bij het realiseren van dit vernieuwende platform. Het 2 sided platform brengt vraag en aanbod bij elkaar. Om hierin het juiste vertrekpunt met elkaar te creëren is er voor gekozen om eerst een clickable prototype te ontwikkelen. Door dit verder aan te scherpen en met de nodige opgehaalde funding is het ontwikkelproces ingezet voor de MVP (Minimum Viable Product). Deze MVP was vrij omvangrijk in functionaliteit omdat voor beide doelgroepen (eigenaren, kopers) wel een goede basis in functionaliteit moest zijn voor het zoveel mogelijk self-service inrichten van het platform.

3 pivots in 14 maanden

Belangrijk onderdeel in de realisatie van een dergelijk platform is het wendbaar blijven. Zeker in een veranderende markt zoals die van verhuurd vastgoed is het belangrijk om waar nodig de propositie aan te passen of juist aan te haken op commerciële kansen die voorbij komen. Dit heeft geleid tot 3 pivots die in zekere mate zijn uitgevoerd om het aanbod op een andere manier te ontsluiten voor de gebruikers. Doordat wij het platform robuust hebben opgezet konden wij deze iteraties vanuit agile development relatief eenvoudig maken. De business werd niet tegengehouden door technische restricties, maar de business is juist leidend voor de productontwikkeling.

Onze software visie voor Dwello

Bij de duurzame ontwikkeling van een dergelijk platform is het essentieel om een goede balans te vinden in enerzijds een goed betaalbaar vertrekpunt en anderzijds een goede solide basis waar voor langere tijd op kan worden voortgebouwd. Belangrijke afweging hierin is natuurlijk in hoeverre een concept al is gevalideerd, want anders kan het ook raadzaam zijn om vooral eerst een kleinere versimpelde versie te ontwikkeling om die validatie te doen.

Clickable prototype
Clickable prototype
Lancering MVP
Lancering MVP
Gerichte doorontwikkeling
Gerichte doorontwikkeling

"Thesio zorgt niet alleen voor de juiste technische kennis maar stelde ook vanuit de business rake vragen. Samen met hen als partner hebben wij in ontzettend korte tijd een erg volledig platform gelanceerd."

Martijn Dijkstra
Co-founder, Dwello
Ook op zoek naar kennis en rake vragen?

De tech stack van Dwello

Wij hebben ervoor gekozen om het platform te ontwikkelen in de Javascript stack, gericht op een interactieve en snelle front-end. Juist ook met het oog op de groei in aanbod diende dit vooral goed ingericht te zijn. Naast het platform gebruikt Dwello ook een commerciele website. Deze hebben wij bewust 'losgetrokken' van het platform om daarmee Dwello zelf alle vrijheid te geven met de website om daar volop mee te itereren. Hiervoor wordt het gebruiksvriendelijke Webflow ingezet waarmee de opdrachtgever zelf pagina's eenvoudig kan wijzigen of landingspagina's voor campagnes kan aanmaken.

Amazon Web Services

Amazon Web Services (AWS) is een toonaangevend cloud computing-platform dat een breed scala aan services aanbiedt, waaronder computing, opslag, databases, machine learning, AI en meer. Het stelt individuen, bedrijven en overheidsinstanties in staat om schaalbare en kosteneffectieve IT-infrastructuur op te bouwen en te beheren. AWS biedt wereldwijde beschikbaarheid, betrouwbaarheid en beveiliging, waardoor het een populaire keuze is voor organisaties van elke omvang.

Node.JS

Node.js is een open-source runtime-omgeving voor het uitvoeren van server-side JavaScript-code. Het biedt een event-driven, non-blocking I/O-model voor het bouwen van snelle netwerktoepassingen. Populair voor webtoepassingen en API's, ondersteund door een grote community en npm-pakketten, en vaak gebruikt met frameworks zoals Express.js.

GraphQL

GraphQL is een querytaal voor API's en een runtime-omgeving waarmee clients hun eigen unieke dataverzoeken kunnen specificeren. Het biedt een efficiëntere, flexibelere en krachtigere manier om gegevens op te halen dan traditionele REST-API's. GraphQL wordt gebruikt om de communicatie tussen client en server te stroomlijnen en biedt een gestandaardiseerde manier om gegevens te bevragen, wat resulteert in snellere en meer schaalbare applicaties.

Next.JS

Next.js is een op React gebaseerd framework voor het bouwen van server-side rendered (SSR) en static generated (SG) webapplicaties. Het biedt automatische code splitting, pre-rendering, en routing, waardoor ontwikkelaars snel moderne en geoptimaliseerde webapplicaties kunnen bouwen met behulp van React.

Webflow

Webflow is een krachtig visueel ontwikkelingsplatform waarmee gebruikers responsieve websites en webapplicaties kunnen ontwerpen en bouwen zonder dat ze code hoeven te schrijven. Het biedt een intuïtieve interface met een drag-and-drop editor, waarmee gebruikers complexe lay-outs kunnen maken en aanpassen met een grote mate van controle. Webflow ondersteunt ook e-commercefunctionaliteit en biedt hostingdiensten, waardoor het een alles-in-één oplossing is voor het maken van professionele en schaalbare webprojecten.

Behind the scenes