Adyen

Adyen is een Payment Service Provider (PSP) die wereldwijd bekend staat om zijn betalingsverwerkingsdiensten. Het bedrijf biedt een breed scala aan oplossingen voor het verwerken van betalingen, waaronder het Adyen for Platforms-product dat specifiek is ontworpen voor bedrijven met een platformmodel, zoals marktplaatsen en deeleconomieplatforms.

Voordelen van

Adyen

  • Schaalbaarheid en Globaliteit: Adyen biedt de mogelijkheid om betalingen wereldwijd te verwerken, waardoor platformbedrijven gemakkelijk kunnen uitbreiden naar nieuwe markten zonder zich zorgen te maken over lokale betalingsmethoden.
  • Gebruiksvriendelijkheid: Het platform is ontworpen met de gebruiker in gedachten, waardoor het gemakkelijk te integreren is in bestaande systemen. Dit maakt het voor platformen eenvoudig om snel en zonder veel technische complexiteit betalingen te verwerken.
  • Risicobeheer en Fraudepreventie: Adyen integreert geavanceerde beveiligingsfuncties, waaronder risicobeoordeling en fraudepreventie, waardoor platformen de veiligheid van transacties kunnen waarborgen en financiĆ«le risico's kunnen minimaliseren.

Nadelen van

Adyen

  • Kosten: Het gebruik van Adyen's diensten gaat gepaard met kosten, en voor sommige bedrijven kunnen deze kosten als hoog worden ervaren. Het is belangrijk voor platformen om de kostenstructuur zorgvuldig te evalueren en af te wegen tegen de voordelen.
  • Afhankelijkheid van derden: Het uitbesteden van betalingsverwerking aan een derde partij zoals Adyen betekent dat platformen afhankelijk zijn van de prestaties en betrouwbaarheid van die externe service. Eventuele storingen of technische problemen bij Adyen kunnen invloed hebben op de betalingsverwerking van het platform.

Scorecard van

Adyen

Krijg via de Scorecard snel een beeld van de adoptie, volwassenheid en de learning curve. Zo kan jij eenvoudig de toepasbaarheid kwalificeren als jij ermee van start wilt gaan.

Adoption
Mate van acceptatie en gebruik van de technologie; 0 tot 100 geeft snelheid en gebruik aan.
70
Maturity
Graad van stabiliteit en ontwikkeling van een product; 0 tot 100 geeft volwassenheidsniveau aan.
80
Learning curve
Snelheid waarmee men kennis van technologie krijgt; 0 tot 100 geeft efficiƫntie van het leerproces aan.
80

Bekijk onze tech stack in de tech radar

Wij ontwikkelen dagelijks samen met onze opdrachtgevers aan de meest uiteenlopende oplossingen. Hierdoor hebben wij veel technologie tools gebruikt en weten dus ook als geen ander wat ons bevalt en welke keuzes wij met de kennis van nu nooit meer zouden maken.