Voor een opdrachtgever in Den Bosch zijn wij op zoek naar een Solution Architect.

Omschrijving functie:
De klant is een jong en ambitieus TECH-consultancy bedrijf voor de zakelijke markt. Samen met de klanten en het zusterbedrijf creëren zij software waarin de meest complexe bedrijfsprocessen gevat zijn in hoogwaardige en bruikbare applicaties. Voor bedrijven betekent dit dat zij zelf controle hebben over innovatieve automatisering van het bedrijfsproces en dat het mogelijk wordt om juist door middel van state-of-art software en nieuwe technologie het verschil te maken.

Als Solution Architect zul je onderdeel worden van een bestaand team en technisch eindverantwoordelijk zijn voor de (maatwerk)producten die in-house worden ontwikkeld voor (in beginsel) een internationale logistieke speler. Je werkt daarbij samen met verschillende collega’s zoals een Business Consultant, Delivery Manager, Application Manager en een aantal Developers in zowel Nederland als Griekenland en uiteraard, met de klant zelf; een dynamische omgeving dus! Jouw team zal naar verwachting ook de implementatie van het eerste ARCHITECHTS product voor haar rekening gaan nemen.

Jij bent de software-expert welke op hoog niveau ontwerpkeuzes maakt en technische normen opstelt, waaronder softwarecoderingsstandaarden, -hulpmiddelen en -platforms. Daarnaast vindt je het ook nog steeds een uitdaging om zelf de code te schrijven en in het gehele klantproces mee te werken aan een eindresultaat waarmee wij als team het verschil maken. Als Solution Architect lever je kennis en kwaliteit, ben je expert op een bepaald gebied en ben je in staat om sturing te geven aan technische teams. Een mooie uitdaging daarbij is het op een goede manier samen laten werken van de collega’s in Nederland en Griekenland

Gevraagde ervaring:
Je hebt minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring als Lead Developer en daarmee heb je een gedegen vak- en domeinkennis opgebouwd. Samen met het team kun je complexe puzzels oplossen en ontwikkel je hoogwaardige software waarbij je de verantwoordelijkheid neemt voor de juiste systeemarchitectuur. Je ontwerpt dan ook de technische oplossing die de klant vooruit helpt en waarbij je nauw samenwerkt met je team en de klant; je bent een vraagbaak en sparringpartner zowel intern als extern en kunt vanuit die hoedanigheid de klant adviseren in het kiezen en toepassen van de juiste technologie.

Je bent een goede match met:
– Een ICT gerelateerde opleiding, minimaal op HBO niveau;
– Aantoonbare en relevante werkervaring;
– Aantoonbare ervaring binnen de Enterprise software markt;
– Gedegen vak- en domeinkennis van Microsoft .NET stack of Java stack;
– Vak- en domeinkennis van Amazon stack is een pre;
– Goede communicatieve vaardigheden in Nederlands en Engels.

Startdatum: z.s.m.
Bijzonderheden:
Het betreft een vast dienstverband bij de opdrachtgever.