Van AZC tot commercieel directeur bij Thesio

nov 6, 2019

Sinds 1 oktober is Thesio weer een nieuwe aanwinst rijker! En wat voor één! Mirko Zecevic (34) is onze gloednieuwe commercieel directeur, die met veel ambitie het bedrijf door wil laten groeien. Zijn persoonlijke verhaal leest weg als een jongensboek. Op zijn zesde met zijn ouders en zusje gevlucht voor de balkanoorlog, twee jaar doorgebracht in een AZC en vervolgens in sneltreinvaart opgeklommen tot commercieel directeur. Mirko: “Het zal ongetwijfeld met elkaar te maken hebben te gehad.”

Hoe was die eerste periode in Nederland?

“Die is bepalend geweest voor de rest van mijn leven. Volgens mijn moeder ben ik tijdens het verblijf in het AZC in korte tijd heel volwassen geworden. Het was ook wel een bijzondere situatie. Niet alleen wij waren naar Nederland gevlucht. In het AZC zaten we samen met de mensen waarmee we in oorlog waren. Op een enkel incident na, ging dit meestal goed. Iedereen zat in hetzelfde schuitje en er was broederschap onderling.”

Hoe ben je verder gegaan?

“Ondernemen zit bij ons in de familie. Bij mijn ouders en bij mij ook. Ik ben op mijn 21e begonnen bij een telecombedrijf, gewoon in de winkel, waar ik veel leerde. Daarna ben ik overgestapt naar een B2B-bedrijf in de telecom, waar ik zoveel mogelijkheden zag dat ik zelf een bedrijfsplan heb geschreven, waarbij zakelijke abonnementen vooral via partners verkocht werden en niet individueel. Het bedrijf wilde daar niet aan, waardoor ik op mijn 23e besloot om voor mezelf te beginnen. Ik heb dat bedrijf laten groeien, op een gegeven moment verkocht, waarna ik al vrij snel als commercieel directeur aan de gang kon. Mijn volgende stap is nu bij Thesio.”

Wat voor ambitie heb je met Thesio?

“Thesio bestaat nu bijna tien jaar. In die tijd heeft het grotendeels onder de radar gefunctioneerd. Het bedrijf is bij het grote publiek vrij onbekend en daar wil ik als commercieel directeur graag verandering in aan gaan brengen. Mijn doel is om Thesio op een nieuwe manier in de markt gaan zetten, vooral als expert op het gebied van maatwerk software en e-commerce. Vooral op het gebied van brand identity willen we de komende periode de focus leggen. Bijvoorbeeld door de website en de huisstijl flink onder handen te nemen, maar ook door nieuwe mensen aan te nemen voor onder andere webdevelopment, marketing en het verbeteren van de klantervaring. Het is tijd voor een professionaliseringsslag op dit gebied.”

“Naar mijn mening zit er enorm veel potentie in Thesio. We hebben een jong, en superslim team dat breed inzetbaar is. Ze weten alles van programmeren en kunnen binnen de kortste keren nieuwe maatwerk software bedenken en opzetten. Daarnaast is de bedrijfscultuur echt super, zoals ik zelf tijdens de eerste weken heb mogen ervaren. Er is veel enthousiasme, energie en loyaliteit richting de klant. Niet lullen, maar poetsen en we gaan pas naar huis als het werk af is. Er is dus echt een sterk fundament, waarop het bedrijf naar mijn idee flink door kan groeien. Ik heb zeker de ambitie om dat voor elkaar te krijgen. Als ik ergens voor ga doe ik dat met 500 procent. En ja, dat zal ongetwijfeld ook met mijn verleden te maken hebben.”

Laten we het over jouw project hebben