January 20, 2021

Kruidvat

Voor A.S. Watson Benelux, het bedrijf achter o.a. Kruidvat en ICI Paris hebben wij een applicatie ontwikkeld voor op de handhelds (scanners) in alle winkels van Kruidvat. Deze app geeft inzicht in de magazijn- en winkelvoorraad.

De uitdaging

Voor het magazijn- en voorraadbeheer in de winkels van Kruidvat gebruiken zij handheld scanners. De scanners die werden gebruikt, waren niet gebruiksvriendelijk genoeg. Na de aanschaf van nieuwe Android mobiele handheld scanners met touchscreen, werkte de bestaande software niet meer naar behoren en diende dit aangepast te worden.

De oplossing

Thesio heeft voor A.S. Watson deze nieuwe maatwerk applicatie ontwikkeld, met dezelfde functionaliteiten, maar dan wel goed werkend op de nieuwe handheld scanners. De ontwikkeling vond plaats op basis van onze Scrum-methodiek, waarbij wij in korte sprints toewerken naar de oplevering. Door dit proces was het mogelijk om snel in te spelen op nieuwe ontwikkelingen. Zo ontstond er tijdens de ontwikkeling een issue met het scrollen in de applicatie, maar kon er door mede dit flexibele proces een nieuwere versie van het Ionic toetsenbord geïmplementeerd worden, die dit probleem oploste.

Voor deze oplossing is gebruik gemaakt van de volgende technieken:

  • Ionic v1
  • AngularJs
  • Cordova
  • Javascript
  • Delphi 7
  • SQL

Binnen de oplossing stond ook de performance van de applicatie centraal en is het resultaat, dat de oplossing beter en sneller werkt dan de oude, op Windows gebaseerde applicatie.

Naast de ontwikkeling van maatwerk software, hebben wij ook gezorgd voor versterking van het development team van A.S. Watson. Door de diversiteit in experise van ons team, hebben wij een professional kunnen inschakelen met de benodigde kennis van onder andere Delphi 7 en SQL. Deze developer onderhoudt nu de backoffice van A.S. Watson en zorgt ervoor dat de voortgang binnen dit onderhoud is verbeterd.

Overige blogs en cases.

Ben je benieuwd waar we zoal mee bezig zijn? Je leest het in onze blogs en cases.