September 25, 2020

A.S. Watson - Kruidvat

A.S. Watson Benelux is het bedrijf achter Kruidvat, Trekpleister, ICI PARIS XL, Pour Vous en Prijsmepper en daarmee marktleider in Health & Beauty.

De opdracht

Voor A.S. Watson hebben we aan verschillende projecten gewerkt. Zo heeft Thesio een magazijn- en winkelvoorraad app ontwikkeld voor op de handhelds in alle winkel van o.a. Kruidvat. Daarnaast versterkt een van onze professionals het team van A.S. Watson voor het onderhoud van de backoffice.

Maatwerk software development

Voor het magazijn- en voorraadbeheer in de winkel van Kruidvat gebruiken zij handheld scanners. De scanners die werden gebruikt, waren niet gebruiksvriendelijk genoeg. Na de aanschaf van nieuwe Android mobiele handheld scanners met touchscreen, werkte de bestaande software niet meer naar behoren. Thesio heeft voor A.S. Watson een nieuwe applicatie ontwikkeld, met dezelfde functionaliteiten, voor op deze nieuwe handheld scanners.

Het kan voorkomen dat tijdens het ontwikkelproces afgeweken moet worden van het originele plan. Door de SCRUM-werkwijze met korte Sprints, is het mogelijk om hier snel op in te spelen. Zo werkte het scrollen in de applicatie bijvoorbeeld niet goed. Om dat op te kunnen lossen moest een nieuwe versie van het Ionic toetsenbord gebruikt worden. Deze nieuwe versie was nog niet beschikbaar ten tijde van het ontdekken van dit probleem, maar hebben we toch kunnen oplossen.

Daarnaast moest de performance van de applicatie zodanig geoptimaliseerd worden dat deze in alle gevallen veel sneller dan de oude applicatie zou worden. Het resultaat is dat de applicatie overal is vervangen door het nieuwe systeem, dat beter en sneller presenteert dan de oude, op Windows gebaseerde applicatie.

Technieken

  • Ionic v1
  • AngularJs
  • Cordova
  • Javascript
  • Delphi 7
  • SQL

Consultancy

Voor één van hun applicaties zocht A.S. Watson versterking van het development team. Door de diversiteit in kennis van ons team, hebben wij een professional kunnen inschakelen met de benodigde kennis van onder andere Delphi 7 en SQL. Deze developer onderhoudt nu de backoffice van A.S. Watson en zorgt ervoor dat de voortgang binnen dit onderhoud is verbeterd.

Overige blogs en cases.

Ben je benieuwd waar we zoal mee bezig zijn? Je leest het in onze blogs en cases.