December 30, 2020

ChannelEngine

Voor ChannelEngine hebben wij een integratie gerealiseerd op het BigCommerce platform. Hiermee wordt het mogelijk voor gebruikers van ChannelEngine om eenvoudig een webwinkel te starten en centraal vanuit ChannelEngine alle marketplaces en eigen webwinkel(s) aan te sturen.

De uitdaging

Veel merken en retailers maken volop gebruik van ChannelEngine voor de verkoop op marketplaces zoals bijvoorbeeld Bol.com, Amazon of Wehkamp. Dit doen zij in sommige gevallen nog zonder dat zij een eigen online verkoopkanaal hebben, of doen dit juist separaat zonder koppelingen.

Deze partijen hebben dan ook de continue uitdaging om systemen, vaak complexere ERP oplossingen, synchroon te laten lopen als het gaat om voorraad of verwerking van orders.

De oplossing

Voor het BigCommerce platform hebben wij een integratie gemaakt met ChannelEngine. Deze koppeling zorgt ervoor dat alle beschikbare productinformatie in ChannelEngine naar BigCommerce wordt gecommuniceerd en dat orders in de webwinkel weer verwerkt worden naar ChannelEngine.

Niels Floors – ChannelEngine
"With the Bigcommerce as a channel integration our clients can now fully manage not only third party sales channels but also it's own sales channels from the ChannelEngine suite with a easy pre-built integration supported by Thesio. As most of the brands working with ChannelEngine are setting up a D2C strategy through marketplace, a own D2C ecommerce shop is the logical next step"

Doordat ChannelEngine, in de meeste gevallen, is gekoppeld op het ERP systeem en ook alle marketplaces hiermee worden aangestuurd, loopt alles via een eenduidig proces. Dit zorgt ervoor dat productinformatie altijd actueel is en voorraden synchroon lopen over alle verkoopkanalen heen.  

Met BigCommerce hebben merken en retailers de beschikking tot een erg innovatief en compleet e-commerce platform. Het is hierdoor mogelijk om snel een webwinkel te starten, maar ook om een volledig op maat gemaakte e-commerce oplossing via BigCommerce te gebruiken.

Interesse om ook de koppeling van ChannelEngine voor BigCommerce te gebruiken, neem dan contact op.

Overige blogs en cases.

Ben je benieuwd waar we zoal mee bezig zijn? Je leest het in onze blogs en cases.