December 30, 2020

BartsParts

Voor BartsParts realiseerden wij een volledige BigCommerce oplossing, waardoor zij konden migreren van Shopify. Met BigCommerce kan BartsParts nu zorgeloos doorgroeien in het nu al erg grote productaanbod, zonder dat de perfomance hieronder leidt.

De uitdaging

Met meer dan 750.000 producten kon BartsParts niet meer werken via de API van Shopify, net als bij veel andere platformen kent dit namelijk zijn grenzen. Echter is de onderscheidende kracht juist van BartsParts dat men juist actief is met een groot productaanbod en dat er juist de wens is om hier verder in te groeien.

De oplossing

Voor BartsParts realiseerden wij een BigCommerce oplossing, waarmee BartsParts ongelimiteerd door kan groeien in het productaanbod. Het platform ondersteunt meer dan 400 API calls per seconde, waardoor het aanpassen, of toevoegen van producten een fluitje van een cent is.

Nick van Gilst - BartsParts
''Voor BartsParts presteert BigCommerce beter dan Shopify. Met 400 API calls per seconde doet BigCommerce het werk 100 keer sneller dan Shopify. Met Thesio als Elite partner heb je een mooie combinatie van e-commerce specialisten en een krachtig platform dat optimaal benut wordt.''

De ontwikkeling van deze BigCommerce oplossing heeft zich vooral gericht op:

  • Migratie van 750.000 producten uit Shopify, zonder verlies van productdata.
  • Inrichten van de BTW tarieven, aangezien bestellingen uit verschillende BTW-zones komen, maar wel in één handeling moeten worden afgerekend.
  • Vertalen van het BigCommerce platform, naar naast het Engels, ook de Nederlandse, Duitse, Spaanse en Franse taal.
  • Aansluiting op de eigen PIM oplossing van BartsParts.

Overige blogs en cases.

Ben je benieuwd waar we zoal mee bezig zijn? Je leest het in onze blogs en cases.