September 25, 2020

BartsParts

Van Shopify naar BigCommerce

Met meer dan 750.000 producten kon BartsParts niet meer werken via de API van Shopify. BigCommerce zorgt ervoor dat, met meer dan 400 API calls per seconde, aanpassen of producten uploaden een fluitje van een cent wordt.

BartsParts is ontstaan vanuit het idee dat dealers van agrarische en aanverwante machines grote hoeveelheden onderdelen op voorraad hebben, waarvan een groot deel vaak niet meer verkocht wordt. Ook aan de andere zijde, indien een klant bijvoorbeeld op zoek is naar een onderdeel dat niet meer verkrijgbaar is bij de fabrikant, kan het een behoorlijk tijdrovende klus zijn om zo’n onderdeel alsnog te vinden. Tegelijkertijd kunnen ze ook nog eens behoorlijk prijzig zijn.

Met deze twee problemen als uitgangspunt is BartsParts opgericht; een virtueel magazijn waar dealers hun moeilijk verkopende onderdelen kunnen aanbieden aan klanten over de gehele wereld, die daarmee op hun beurt de mogelijkheid hebben op een eenvoudige manier te zoeken in een groot, merk-onafhankelijk aanbod van onderdelen. Op die manier maken ze het leven van zowel de dealer als de klant een stukje eenvoudiger.

Wat hebben wij als Thesio gedaan?

Samen met BartsParts hebben we de bestaande Shopify webshop gemigreerd naar een BigCommerce shop en daarbij de front-end overgenomen. Tijdens de migratie zijn alle 750.000 producten in 1 handeling succesvol overgezet.

Product migratie

750.000 producten vanuit Shopify naar BigCommerce gemigreerd zonder verlies van productdata.

BTW tarieven

Bestellingen komen vanuit verschillende BTW zones en moeten in 1 handeling kunnen worden afgerekend.

Meertaligheid

De wens was om de webshop meertalig te maken en bestellingen te kunnen accepteren uit heel de EU.

Maatwerk PIM

De BigCommerce applicatie moest naadloos aansluiten op het zelfgebouwde PIM systeem van BartsParts.

Waarom je zou moeten overstappen op BigCommerce, volgens Nick van Gilst, CTO van BartsParts.

''Voor BartsParts presteert BigCommerce beter dan Shopify. Als webshop eigenaar wil je dat je webshop snel is, zowel aan de voorkant als aan de achterkant. Met 400 API calls per seconde doet BigCommerce het werk 100 keer sneller dan Shopify. Met Thesio als Elite partner heb je een mooie combinatie van e-commerce specialisten en een krachtig platform dat optimaal benut wordt. BigCommerce is Shopify, maar dan zonder limieten.''

Overige blogs en cases.

Ben je benieuwd waar we zoal mee bezig zijn? Je leest het in onze blogs en cases.