Een technologische start-up met grootse toekomstplannen

mei 16, 2019 | 0 comments

De technologische start-up Bidly heeft grote toekomstplannen met een app voor woningverhuurders. Tegelijkertijd vonden ze het lastig om een vertaalslag te maken richting de developers om de app te ontwikkelen. Met behulp van Thesio kwam het idee precies zo tot stand als de eigenaren van Bidly in hun hoofd hadden, waardoor ze nu kunnen bouwen aan hun toekomstvisie. Een kijkje in de keuken van Thesio door de ogen van Bidly oprichter Jurgen Dingemans.

Wat is Bidly?

Bidly is een platform (app) waarmee verhuurders van woningen hun huurinkomsten kunnen beheren. Dit gebeurt zoveel mogelijk automatisch. Zaken als het versturen van betaalverzoeken en het bijhouden van betalingen kunnen allemaal via de applicatie geregeld worden. De volgende stap is om via het platform huurders en verhuurders samen te brengen. Het doel is uiteindelijk om verhuurders gezamenlijk via Bidly te laten investeren in huurwoningen waarbij Bidly de infrastructuur vormt voor het financiële vlak.

Op de vraag tegen welke ICT-gerelateerde problemen Bidly aanliep, voordat de samenwerking met Thesio een feit was, antwoordt Jurgen: “Wij zijn een start-up waarbij mijn partners en ik wel technische kennis hebben, maar niet zelf kunnen programmeren. Door onze technische kennis dachten wij dat het eenvoudig zou zijn om onze wensen uit te leggen aan een programmeur. Vervolgens liepen we echter tegen het probleem aan dat wij geen tussenpersoon hadden die onze plannen technisch naar hen kon vertalen. Bovendien is een dergelijk project meer dan alleen het ontwikkelen van een applicatie. Er moet bijvoorbeeld nagedacht worden over de database inrichting en over de vraag hoe je het platform zo bouwt dat het in de toekomst binnen heel Europa gebruikt kan worden. Want dat is uiteindelijk ons doel. Met behulp van Thesio lukte dit een stuk beter.”

Hoe gingen jullie te werk?

“Thesio werkt volgens de Agile/Lean methode, waarbij er een vast team aan de opdracht werkt. Dat team bestaat uit ons als opdrachtgevers, de developers en een projectmanager die de developers aanstuurt en de technische vertaalslag maakt. Door in kleine stapjes op te leveren, nam Thesio ons mee in het ontwikkelproces en konden wij continu mee blijven denken over de ontwikkeling. Kleine fouten zijn zo makkelijk te verklaren en te herstellen. Hierdoor is een snelle oplevering mogelijk, zonder af te doen aan het uiteindelijke resultaat.”

Jurgen is erg tevreden over de samenwerking met Thesio, maar wat viel het meeste op? “De developers zijn goed in hun werk. Er is een goede mix van jongere en meer ervaren developers. Van de jonge developers vind ik het fijn dat ze niet vastzitten in een oude werkwijze. Net zoals wij dat met Bidly ook niet willen. Tegelijkertijd merk je dat ervaring ook belangrijk is, vooral voor de sturing van het project. Wij werkten met een vast team binnen Thesio, waardoor je elkaar goed leert kennen wat de onderlinge communicatie bevordert. Tegelijkertijd is het ook geen probleem voor Thesio om tijdens piekmomenten, zoals voor en tijdens de release, extra developers in te schakelen voor het testen. Deze flexibiliteit en schaalbaarheid bevielen mij erg goed.”

Waarom hebben jullie bij Bidly voor Thesio gekozen en niet voor een andere partij?

Jurgen: “Naast de al eerder genoemde zaken kunnen wij via Thesio heel makkelijk op AWS gaan draaien en kunnen wij altijd werken met de nieuwste versie van Angular. Wij hadden oorspronkelijk een deel van de software uitbesteed aan een andere partij, maar hebben dit voor het gemak inmiddels ook ondergebracht bij Thesio, zodat ook het volledige beheer nu bij hen ligt.”

Kortom; een succesvolle samenwerking!

In de volgende blog gaan we verder in op technische problemen en oplossingen die je tegenkomt bij het ontwikkelen van apps. Kun je zo lang niet wachten of kun jij ook wel wat hulp gebruiken bij het ontwikkelen van een app? Neem dan contact met ons voor meer informatie.

Laten we het over jouw project hebben