Digizeker. De digitale kluis van de toekomst

feb 5, 2019 | 0 comments

Als directeur/DGA van een organisatie ben je verantwoordelijk voor het veilig gebruiken, bewaren en verzenden van veel bedrijfsgevoelige data: omzetgegevens voor de belastingdienst, de volledige boekhouding voor de accountant, jaarrekeningen, etc.

Dat is soms een uitdaging, zeker omdat er vaak veel verschillende online omgevingen zijn binnen een organisatie: waar bijvoorbeeld verzekeringspolissen terug te vinden zijn, waar HR-gegevens worden bijgehouden of waar salarissen worden ingevoerd. En voor al deze omgevingen zijn er vaak ook verschillende accounts.

Hoe manage je al deze inloggegevens op een slimme manier? Hoe houd je het veilig, toegankelijk en flexibel? En wat als er onverwacht iets vervelends gebeurt, met jou, met je zakenpartner, je mede-aandeelhouder, of met je partner? Wat heb je dan geregeld?

Alles op één plek. Maar hoe?

Hoe handig zou het zijn wanneer alle belangrijke informatie centraal op één plek te raadplegen is?

Wachtwoorden, belangrijke documenten (een kopie van je ID of paspoort, verzekeringen, belangrijke telefoonnummers) – het zijn zaken die je het liefst op een veilige plek bewaart, gemakkelijk te benaderen, maar ook veilig. Bovendien moet je deze gegevens ook kunnen delen met specifieke anderen, zoals je accountant of je zakenpartner.

Deze behoeftes, die wij veel tegenkwamen (zowel bij onze klanten als bij particulieren), bracht Thesio Software Factory op het idee om een digitale kluis te ontwerpen. De kluis moest voldoen aan de volgende criteria:

  • Belangrijke gegevens op één centrale plek
  • Makkelijk benaderbaar
  • Deelbaar
  • Veilig, veilig en nog eens veilig ( en niet alleen voor wachtwoorden, maar voor alle belangrijke gegevens)

Uiteindelijk hebben we deze kluis gemaakt. De Digizeker kluis.

Veilig, veilig en nog eens veilig

Omdat de documenten die bedoeld zijn voor Digizeker hyperpersoonlijke informatie bevatten die ook zeer fraudegevoelig is, gingen wij bij het ontwerp uit van het principe: security first. Al snel kom je dan uit bij tweestapsverificatie, encryptie, tokens en blockchain.

De data staat in Nederland bij twee verschillende datacentra. De Digizeker kluis voldoet hiermee aan de hoogste veiligheidseisen die op dit moment gangbaar zijn en omdat wij dat graag zou houden, blijven wij met ons team security-technisch up-to-date.

Centraal, flexibel en toegankelijk, ook voor nabestaanden

Met de digitale kluis archiveer en orden je alle belangrijke documenten, zodat je hier altijd en overal toegang tot hebt. Ook kan je al je wachtwoorden voor verschillende accounts in de kluis plaatsen, zodat je nooit meer naar je inloggegevens hoeft te zoeken. Je kunt je kluis of mappen ook gemakkelijk delen met wie wel toegang mag hebben, tijdelijk of permanent. Wil je zeker weten dat je nabestaanden gemakkelijk toegang krijgen tot bepaalde documenten, op het moment dat dit nodig is? Met een Digizeker Extra kluis kan via de notaris een volmacht opgesteld worden waarmee je bepaalde mensen na je overlijden toegang geeft tot je digitale kluis. Zo hebben nabestaanden al jouw belangrijke gegevens bij elkaar om zo je accounts te kunnen opzeggen.

Digizeker, voor iedereen

De Digizeker kluis van Thesio Software Factory wordt veel gebruikt door notarissen, voor het opslaan van belangrijke documenten (koopaktes, testamenten, etc.). Maar hij wordt ook veel gebruikt door particulieren en bedrijven voor het veilig bewaren van documenten en gevoelige data.

De Digizeker kluis staat ook wel bekend als de Nederlandse Notariskluis.

Meer weten over Digizeker? Kijk op de website.

Meer weten over Thesio Software Factory?

Laten we het over jouw project hebben