Big… what? Big News!

nov 6, 2019 | Elite Partner, Nieuws

Wellicht heb je er al ergens over gelezen of iets van gehoord. Vanaf januari 2020 betreedt een nieuwe speler de Nederlandse e-commerce markt – namelijk BigCommerce! 

Wie is BigCommerce?

Woolrich, P&G, Ben & Jerry’s, Skullcandy en veel meer van dit soort Big brands gingen je al voor. 10 jaar geleden is BigCommerce ontstaan in Australië waarna het is verhuisd naar Austin Texas in de VS. BigCommerce is één van de leading SaaS e-commerce platformen in de VS en Australië en maakt nu langzamerhand zijn entree in Europa. Twee jaar geleden zijn ze de UK binnen gekomen, en hoe! Door leading technologieën toe te passen binnen hun SaaS oplossing en deze ook nog eens betaalbaar te maken, is het een simpele beslissing voor de ondernemer om het juiste platform te kiezen. Nu is het de beurt aan Nederland om kennis te maken met dit toonaangevende platform. 

Wat is BigCommerce?

Zoals hierboven al vermeld is BigCommerce een SaaS platform. Maar niet zomaar een SaaS platform! BigCommerce noemt zichzelf een Open SaaS platform. Ik hoor je al denken “Open SaaS?”. Ze combineren het beste van twee werelden, namelijk Open Source en SaaS! 

Van alle SaaS platformen weten we dat de backend onbereikbaar is waardoor je er niet zelf op kan door ontwikkelen. 

Denk hierbij bijvoorbeeld aan Shopify+SalesForce Commerce Cloud of Lightspeed. Daarentegen weet je wel wat je krijgt bij deze platformen, namelijk dat het goed beveiligd is en dat het continue doorontwikkeld wordt. Bij Open Source, denk hierbij aan Magento en Shopware, weten we dat je er alles tegenaan kan bouwen wat je wilt en precies hoe je het wilt. Echter weten we ook dat hier de gouden 80/20 regel geldt: 80% bezig met beveiligen, updaten en patchen en 20% bezig met doorontwikkeling.   

Wat nou als je 100% focus kunt hebben op doorontwikkeling en conversie optimalisatie en dus groei met de zekerheid die SaaS je biedt en de openheid van Open Source? BigCommerce biedt jou die gelegenheid! 90% van alle API’s zijn open en beschikbaar binnen BigCommerce om ertegenaan te bouwen wat jij wilt aan de front-end. Met de andere 10% zorgt BigCommerce ervoor dat jij je niet druk hoeft te maken om updates, beveiligingspatches en uptime. BigCommerce is een leading headless e-commerce platform wat jouw bedrijf naar de next level tilt. 

Het kost vast een vermogen per maand?!

Je zal wel denken: “het kost vast een vermogen!”. Wrong! BigCommerce heeft twee soorten pakketten “Essentials” en “Enterprise”. De Essentials pakketten starten bij een bedrag van $ 29,95 per maand en gaan tot $ 249,95 per maand. Dit zijn de instap modellen bij BigCommerce.  

De Enterprise pakketten bij BigCommerce worden niet zoals bij Shopify, SalesForce Commerce Cloud en Magento Commerce bepaald door een standaard maandelijkse/jaarlijkse fee + een % van je omzet. Nee, de kosten bij BigCommerce worden bepaald aan de hand van het aantal orders dat jij verwerkt met je shop per maand/jaar. Enterprise kosten bij BigCommerce beginnen bij $ 750,- per maand. 

Voorbeelden van kosten bij de andere partijen:

Shopify+ kost $ 2.000, – per maand tot een maximale omzet van $ 9 miljoen per jaar. Wanneer je de $ 9 miljoen passeert, schakelt het over naar 0,25% van de omzet voor de maandelijkse fee. Maar je hebt vaak ook honderden euro’s aan apps nodig om je shop helemaal te krijgen zoals jij hem wilt, het is dus een valse economie. Wanneer je een andere betalingsgateway dan de standaard ShopifyPayments wilt gebruiken, rekenen ze een extra 0,15% per transactie.  

Bij Magento rekenen ze tussen de $ 25.000, – en 30.000, – om de licentie te krijgen voor Magento Commerce en vervolgens ga je er ook een % van je zuurverdiende omzet aan afstaan. Hieronder een overzicht van de jaarlijkse kosten die je bij Magento kunt verwachten: 

– Omzet tussen de 1 en 5 miljoen moet je rekening houden met $55.000 per jaar
– Omzet tussen de 5 en 10 miljoen moet je rekening houden met $80.000 per jaar
– Omzet tussen de 11 en 25 miljoen moet je rekening houden met $120.000 per jaar
– Omzet tussen de 25 en 50 miljoen moet je rekening houden met $190.000 per jaar 

Zit je bij SalesForce Commerce Cloud en doe je meer dan 50 miljoen aan omzet per jaar via je webshop dan sta je 3% van je omzet af… dat is $ 125.000, – per maand! 

Bij BigCommerce is dit gemiddeld genomen 1/4 van de kosten per maand ten opzichte van SalesForce. Een behoorlijke besparing die je per maand kan realiseren alleen al op je maandelijkse kosten. Daarnaast bespaar je ook behoorlijk op de ontwikkelkosten en implementatie kosten van de webshop.  

Als je BigCommerce vergelijkt met Magento 1, 2 en Shopware zit de besparing vooral in de ontwikkelkosten, implementatiekosten en de kosten die je moet maken voor hosting en beveiliging. Daarnaast heb je zelf, of de agency die de shop voor je door ontwikkelt en onderhoudt, minder tijd om echt bezig te zijn met wat echt belangrijk is, namelijk conversie optimalisatie.

BigCommerce vergelijking

Thesio, de eerste Elite Agency partner van BigCommerce in Nederland

Met Thesio zijn wij in Nederland de eerste elite Agency partner geworden van BigCommerce. Thesio is al 10 jaar lang actief in de markt van maatwerk software. Al onze software wordt als PWA (progressive web app) gebouwd en hier hebben we een team van PWA-specialisten voor in huis zitten. Wij bouwen onder andere met Vue Storefront, AngularNodeJS en React. Dit sluit perfect aan op de headless e-commerce platform van BigCommerce. Bij Thesio combineren we het beste van twee werelden, namelijk Custom software en e-commerce. Met deze kennis en kunde onder één dak zijn wij ervan overtuigd dat we het Nederlandse e-commerce -en software landschap een hoop kunnen bieden en zo ook voor elke ondernemer een passende oplossing kunnen realiseren. 

Migreren naar BigCommerce?

Replatformen naar een nieuwe e-commerce oplossing kan veel tijd en geld kosten. Met onze migratieservice bieden we de juiste ondersteuning bij de overstap van jou, je klanten en je data. 

Ben jij als ondernemer benieuwd wat wij voor jou zouden kunnen betekenen? Neem contact met ons op en we bespreken graag de mogelijkheden met je. 

Wil je een demo van BigCommerce? Vraag hem hier aan. 

Laten we het over jouw project hebben