Voor een opdrachtgever in Odijk zijn wij op zoek naar een Master Architect infrastructuur en Master Architect Applicatie.

 

Omschrijving opdracht:

Team Technische Architectuur (TA) vervult de technische ICT-architectuurfunctie en draagt daartoe zorg voor de ontwikkeling, samenhang en borging van de architectuur. TA maakt binnen de kaders van de Enterprise architectuur een vertaling van de gevraagde functionaliteit naar een eenduidige ICT architectuur en ontwikkelt en onderhoudt een meerjarenvisie op de technische en applicatie-infrastructuur, waarin de afzonderlijke componenten van de infrastructuur in samenhang zijn beschreven, zowel in de tijd als functionaliteit gezien (ICT referentiearchitectuur). Hiermee wordt de samenhang van de diverse informatiedragers geborgd en wordt input gegeven voor de release- en implementatieplanning. TA zet architecten in per technologisch vakgebied of productielijn (blauwdrukken, technology roadmaps, projectstartarchitecturen en architectuuradviezen) en bewaakt en toetst de realisatie van het ICT Portfolio.

 

Het team ondersteunt het managementteam van de Dienst ICT tevens bij het opstellen en bewaken van het ICT Portfolio.

 

Als Master Architect ben je verantwoordelijk voor het opstellen, beheren en communiceren van architectuur(documenten) en roadmaps naar en voor (hybrid) cloud native en cloud ready applicaties en infrastructuur in nauwe samenhang met andere architectuurlagen.

 

De rol van de Master Architect Applicatie en Master Architect Infra zal in nauwe samenhang en samenwerking worden uitgevoerd met elkaar. Terwijl deze Masterarchitecten zich (80-20) zullen focussen op de holistische view van de architectuurfunctie ligt de focus van de teamchef (80-20) meer op de competentie-ontwikkeling van het team en de medewerkers.

 

Gevraagde ervaring:

Opleiding

  • Academisch werk en denkniveau, aantoonbaar door een afgeronde master in informatiekunde, bedrijfskunde, informatica of soortgelijke opleiding;

Werkervaring

  • Minimaal 10 jaar werkervaring op strategisch niveau, waarvan tenminste 5 jaar als Enterprise architect;
  • Ervaring met het leiden en ontwikkelen van de architectuurfunctie binnen een grote organisatie;
  • Kennis en ervaring met TOGAF, ArchiMate, DYA, Agile/Scrum en Prince2.
  • Uitstekende beheersing (schriftelijk als mondeling) van de Nederlandse taal

Competenties

  • De architecten beschikken over sterke communicatieve vaardigheden en overtuigingskracht op directieniveau.
  • Analytisch zeer sterk en scherp kunnen doorvragen
  • Nieuwsgierig, initiatiefrijk, resultaatgericht
  • Ervaring met stakeholdersmanagement in een complexe en grote organisatie

 

Startdatum:   18-5-2020

Einddatum:   30-4-2021, met optie op verlenging

 

Bijzonderheden:

36 uur per week. 

Bij interesse of eventuele vragen kunt u gerust contact opnemen met +316 50 48 97 50. Liever mailen? Reacties ontvangen we graag op professionals@thesio.eu.

In memoriam

Peter Dingemans, oprichter Thesio

1958 - 2019