Voor een opdrachtgever in Amersfoort zijn wij op zoek naar een ICT Engineer VMWare.

Omschrijving opdracht:

De opdracht omvat het beheren, optimaliseren en doorontwikkelen van bestaande VMWare en MS Server infrastructuren, het ontwerpen en implementeren van nieuwe VMWare en MS Server infrastructuren en het migreren van bestaande gevirtualiseerde omgevingen. Daarnaast het oplossen van knelpunten en bugs en het doorvoeren van change requests in bestaande omgevingen, het robuust maken van VSAN implementaties en het (mede) ontwikkelen en integreren van een update mechanisme. Tevens het ontwikkelen van scripts (Powershell) ten behoeve van deployment en unattended installaties van VMware en Windows Server platformen en het opzetten en implementeren van gedegen backup en restore strategien. Ten slotte het ontwikkelen en uitvoeren van functionele testen, het rapporteren van bevindingen, het documenteren van eigen werk en het overdragen van systemen naar collega’s en de beheerorganisatie is onderdeel van de opdracht.

Het Theatre Independent Tactical Adaptive Armed Forces Network (TITAAN) is een concept waarmee voor alle Nederlandse operationele comando’s overal ter wereld onder alle omstandigheden uit standaardbouwstenen een robuust en betrouwbaar netwerk voor militaire bevelvoering kan worden samengesteld.

In TITAAN heeft iedere militaire staf de beschikking over voldoende bouwstenen om een lokaal netwerk (LAN) te bouwen waarmee alle secties van de staf met elkaar zijn verbonden. Op deze manier kunnen zij met elkaar e-mailen, telefoneren (VoIP) en videoconferenties houden. Ook wisselen via dit netwerk de commandovoering-ondersteunende systemen zoals ISIS (Integrated Staff Information System) met elkaar gegevens uit. De gebruikte componenten zijn allemaal standaardelementen uit zowel de civiele als de militaire markt.

Deze lokale netwerken kunnen aan elkaar worden gekoppeld met behulp van satelliet- of straalzenderverbindingen tot een wereldwijd netwerk (WAN). Voor het plannen en beheren van deze netwerken is een managementsysteem ontwikkeld.

Aangezien standaardbouwstenen continu in ontwikkeling zijn, zal TITAAN constant aan de huidige stand van zaken moeten worden aangepast. Tevens worden nieuwe eisen en wensen vanuit de opdrachtgever in het concept ingebed.

Startdatum:   1-3-2020
Einddatum:   1-3-2021, met optie op verlenging
Bijzonderheden: Minimaal 38 uur per week. 

Bij interesse of eventuele vragen kunt u gerust contact opnemen met +316 50 48 97 50. Liever mailen? Reacties ontvangen we graag op professionals@thesio.eu.

In memoriam

Peter Dingemans, oprichter Thesio

1958 - 2019