Voor een opdrachtgever in Amsterdam zijn wij op zoek naar een Front-end developer.

Omschrijving opdracht:
Ontwerpen, ontwikkelen en testen van de front-end van verschillende toepassingen.

Werkzaamheden
Onderzoek, Informatie en Statistiek (OIS) van de opdrachtgever zoekt voor haar programma DataPunt een ervaren Front-end Developer. Een collega die OIS versterkt bij de opgave om met informatie, kennis en wijsheid te helpen de stad beter te begrijpen om gefundeerde keuzes te kunnen maken.

Het Team Applicatieontwikkeling is onderdeel van Data & Informatie. Data & Informatie biedt mogelijkheden voor o.a. (big) data-analyse in een beveiligde omgeving, business intelligence, beleidsonderzoek en predictive analytics. De teams die hier werken helpen gegevens over de stad vindbaar en toegankelijk te maken voor verdere verwerking door medewerkers van de opdrachtgever, publiek en dataprofessionals.

Zo biedt de website Data en Informatie verschillende mogelijkheden om aan de slag te gaan met de beschikbare gegevens, en werkt team Data Services aan een generieke manier waarmee databronnen worden verwerkt en beschikbaar worden gesteld. Denk aan slimme verkeersroutes dankzij onderzoek met behulp van tijdelijke kentekencamera’s, met machine learning meldingen openbare ruimte doorgeleiden of data-analyse om de kortste afstanden tot afval containers te berekenen.

Daarbij worden allerlei nieuwe methodieken en technieken toegepast (zoals Rest API, GraphQL, CI/CD, DevOps, Cloud, Docker, Orchestration). Er is de afgelopen 5 jaar een moderne ontwikkelstraat en organisatie gegroeid van op dit moment 100+ mensen in 10+ teams.

Data & Informatie is onderdeel van Onderzoek Informatie en Statistiek (OIS).

Onderzoek Informatie en Statistiek (OIS)
OIS organiseert het werk in teams en pakt vraagstukken multidisciplinair op. Verantwoordelijkheden zijn zo laag mogelijk in de organisatie belegd en elk team is gezamenlijk verantwoordelijk voor de opdrachten die worden uitgevoerd. Ze maken optimaal gebruik van de bij medewerkers aanwezige kennis en skills. Samen willen ze écht waarde toevoegen en impact hebben. Door kritisch naar eigen werk te kijken, houden ze elkaar scherp. Er heerst dan ook een gezonde druk op voortgang en kwaliteit.

Het team Data en Informatie bestaat uit 100+ professionals die werken in 12 teams, waaronder het team Applicatieontwikkeling. Elk team heeft een eigen focus zoals het ontsluiten van basisgegevens, privacy en security, projecten in opdracht, en service en delivery. De professionals werken met de allernieuwste technieken, met vernieuwende open source technologie en een agile/scrum (DevOps, continuous delivery) werkwijze aan de doorontwikkeling van de infrastructuur. Bescherming van persoonsgegevens en informatiebeveiliging zijn verankerd in de werkwijze.

Welke technieken gebruikt de opdrachtgever?
Ze ontsluiten data via ReSTful APIs, met microservices die in Docker containers draaien. De data API’s zijn geschreven in Python, met behulp van frameworks als Django en Flask. De security services zijn geschreven in Golang en Python met aiohttp. Voor dataopslag gebruiken ze vooral Postgres en Elasticsearch. De CI stack bestaat uit Jenkins en Ansible, en ze deployen continu naar productie. de Front-end ontwikkelaars coderen in Angular, React en Vue.js. Doelstellingen voor alle teams zijn 100% coverage, evenals secure programming.

Gevraagde ervaring:
Als Front-end Developer ontwerp, programmeer, test en implementeert je het front-end gedeelte van de toepassingen van DataPunt. Je werkt aan iets wat echt impact heeft!
Je bent een ervaren front-end developer, en kan je uitstekend vinden in de stack van de opdrachtgever. Je bent betrokken bij de projecten, en wil graag jouw steentje bijdragen aan onze ontwikkelingen. Bovendien voel je je thuis in een mulitdisciplinair team, en schakelt gemakkelijk met zowel externe als interne stakeholders en klanten. Jouw afstemming vertaal je door aan je teamgenoten.

Eisen (KO):
– De aangeboden kandidaat beschikt minimaal over een HBO werk- en denkniveau. Het werk- en denkniveau dient aangetoond te worden door middel van een diploma en/of werkervaring.
– De aangeboden kandidaat heeft minimaal 8 jaar ervaring (opgedaan) als front-end developer, waarvan minimaal 4 jaar ervaring in complexe, Agile/Scrum omgeving waarin software wordt ontwikkeld.
– De aangeboden kandidaat heeft minimaal 2 jaar ervaring met React, Angular, docker, GIS én MapServer.
– De aangeboden kandidaat heeft minimaal 2 jaar ervaring met open source projecten.
– De aangeboden kandidaat heeft minimaal 2 jaar ervaring in een overheidsinstelling, waarin veelvuldig met opdrachtgevers tot inhoudelijke afstemming is gekomen.

Wensen:
– De aangeboden kandidaat heeft ervaring met Node.js.
– De aangeboden kandidaat heeft ervaring als Scrum Master.

Startdatum: 1-6-2020
Einddatum: 1-6-2021, met optie op verlenging

Bijzonderheden:
Dit betreft een opdracht voor 36 uur per week.

Graag vernemen wij of je beschikbaar bent en of je interesse hebt in deze opdracht. Neem bij eventuele vragen gerust contact op. Reacties ontvangen we graag op info@thesio.eu.